«Μόλις νιώσω δυσκολίες με τη φωνή μου, θα σταματήσω»

«Μόλις νιώσω δυσκολίες με τη φωνή μου, θα σταματήσω»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηρίζει τον Αστορ Πιατσόλα, μουσική ιδιοφυΐα. Ευτύχησε να συνεργαστεί μαζί του, και, μάλιστα, υπήρξε η μοναδική Ευρωπαία ερμηνεύτρια για την οποία έγραψε καινούργια τραγούδια. H ντίβα του ιταλικού τραγουδιού, Μίλβα, επιστρέφει στην Ελλάδα, και μαζί με το συγκρότημα Tangoseis, και με το φλογερό μεσογειακό της ταμπεραμέντο, θα παρουσιάσει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Λυκαβηττό ένα πρόγραμμα με τραγούδια του εμπνευσμένου δημιουργού.

«Η περίοδος των επτά χρόνων που δούλεψα μαζί του ήταν μία από τις σημαντικότερες στη μουσική μου καριέρα», δήλωσε πριν από λίγες μέρες στην «K» η Μίλβα. «Μετά το θάνατό του, όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, ο Γιο Γιο Μα, ο Γκίντον Κρέμερ, προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανό το σπουδαίο έργο του».

Η Μίλβα (Μαρία Ιλβα Μπιολκάτι) γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1939 στο Γκόρο της Φεράρα. Το 1959 σε έναν διαγωνισμό νέων φωνών της RAI, αναδεικνύεται πρώτη ανάμεσα σε 7.600 διαγωνιζόμενους και ηχογραφεί τον πρώτο της δίσκο 45 στροφών. Ετσι, αρχίζει το ταξίδι της στη μουσική που μέχρι σήμερα αριθμεί σαράντα πέντε χρόνια, σπουδαίες ερμηνείες, εμφανίσεις στον κινηματογράφο, το θέατρο, την όπερα, βραβεία και διακρίσεις, σημαντικές συνεργασίες. «Μπορεί να μην είμαι η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, αλλά ενώ ξεκίνησα να τραγουδάω το λεγόμενο ποπ τραγούδι, κατάφερα να γίνω μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες των τραγουδιών του Μπρεχτ».

Ανάμεσα στις πολλές συνεργασίες της ξεχωρίζει αυτήν με το Θάνο Μικρούτσικο, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη. «H συνεργασία μου με τον Θεοδωράκη ξεκίνησε χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά. Με την εταιρεία μου αποφασίσαμε να επιλέξουμε τραγούδια από το ρεπερτόριό του, λυρικά κυρίως κομμάτια τα οποία ερμήνευσα με μεγάλο σεβασμό απέναντί του».

Ποια είναι όμως η συνταγή της επιτυχίας και, κυρίως, της διάρκειας; «Τα ταλέντο, η τύχη, οι κατάλληλες γνωριμίες, οι θυσίες, και οι όσο το δυνατόν λιγότεροι συμβιβασμοί. Το σημαντικότερο στην περίπτωση μου, είναι ότι δεν είμαι μόνο τραγουδίστρια. Είμαι περφόρμερ. Παίζω και τραγουδάω συγχρόνως. Κι, αυτό, καταφέρνω να το διατηρώ πολλά, πολλά χρόνια. Επίσης, προσπαθώ να ανανεώνομαι. Υπάρχουν καλλιτέχνες που κάνουν κάποιες επιτυχίες και βασίζουν την καριέρα τους μόνο σ’ αυτές. Δεν δοκιμάζουν κάτι καινούργιο. Ετσι, αναπόφευκτα έρχεται το τέλος». H ίδια, πάντως, συνεχίζει αδιάκοπα να τραγουδάει.

«Τα τελευταία χρόνια αισθάνομαι τη φωνή μου δυνατότερη κι αυτό με κάνει να συνεχίζω. Νιώθω καλά και το κοινό μου με ακολουθεί ακόμη με ενδιαφέρον και αγάπη. Μόλις νιώσω δυσκολίες με τη φωνή και την ερμηνεία μου ή αντιπάθεια από το κοινό θα σταματήσω. Και, θα αφιερωθώ στις χαρές της ζωής…».

Εισιτήρια για τη συναυλία προπωλούνται στο Ticket House: Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ. 210 3608366 και Εθνικής Αμύνης 20, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 253630.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή