Ερχεται ο «Ντον Τζοβάνι»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα από τα σημαντικότερα έργα του Μότσαρτ, την όπερα «Ντον Τζοβάνι», ανοίγει μεθαύριο το βράδυ (14/11) η νέα καλλιτεχνική περίοδος στη Λυρική Σκηνή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λουτς Χόχστραατε, ενώ τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει ο νεαρός λυρικός τραγουδιστής Δημήτρης Τηλιακός.

«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Ελλάδα για την πρώτη μου συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Λ. Χόχστραατε. «Στα έργα του Μότσαρτ δεν υπάρχει η αίσθηση του χρόνου. Εχει ενδιαφέρον να δούμε τον Ντον Τζοβάνι από μια διαφορετική προοπτική: ως έναν άντρα ο οποίος ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι γερνάει και η μπογιά του δεν περνάει…».

Οι παραστάσεις του «Ντον Τζοβάνι» πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων πενήντα χρόνων από τη γέννηση του Μότσαρτ που συμπληρώνονται το 2005. «H συγκεκριμένη σκηνοθετική προσέγγιση έχει μια ελαφρά απόκλιση από ένα παραδοσιακό ανέβασμα του έργου», επισήμανε από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής, Λουκάς Καρυτινός.

Ο ακόλαστος και βλάσφημος γόης, ο ήρωας με την ελκυστική προσωπικότητα, είναι από τα στοιχεία που κατέστησαν την όπερα μία από τις πιο αγαπημένες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι η ποιότητα της μουσικής σύνθεσης. Τουλάχιστον δέκα κομμάτια του έργου περιλαμβάνονται στις πιο δημοφιλείς στιγμές του οπερατικού ρεπερτορίου. «Οταν πρόκειται για έναν χαρακτήρα σαν τον Ντον Τζοβάνι, η αγωνία είναι μεγάλη», είπε ο Δημήτρης Τηλιακός, για ένα «ρόλο σημαντικό, όμορφο, δύσκολο».

Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα, η μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, η χορογραφία της Εφης Καρακώστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή