M. Τίλσον Τόμας στο Μέγαρο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σαν ένα νησί προς εξερεύνηση…». Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζει τη μουσική ο Μάικλ Τίλσον-Τόμας, ο Αμερικανός μαέστρος που απόψε και αύριο θα βρίσκεται στο Μέγαρο για να διευθύνει τη διάσημη Συμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φρανσίσκο. Εχετε εξασφαλίσει εισιτήρια;

Στην αποψινή συναυλία (πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της ορχήστρας στο Μέγαρο) οι Αμερικανοί μουσικοί θα ερμηνεύσουν τις «Παραλλαγές για ορχήστρα» του Ααρών Κόπλαντ, το 2ο κοντσέρτο για πιάνο σε ντο ελάσσονα, έργο 18 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και την 2η Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους. Σολίστ στο κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ θα είναι ο σπουδαίος Νορβηγός πιανίστας Λάϊφ Οβε Αντσνες. Το πρόγραμμα της δεύτερης συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σαν Φρανσίσκο απαρτίζουν τα έργα: η Εισαγωγή-Φαντασία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Τσαϊκόφσκι, η Συμφωνία αρ. 9 του Σοστακόβιτς και τα έργα του Ντεμπισί «Σε άσπρο και μαύρο» και «H θάλασσα».

Το 1995 ο Μάικλ Τίλσον-Τόμας έγινε ο ενδέκατος μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σαν Φρανσίσκο και ισχυροποίησε έτσι τη μακρόχρονη συνοδοιπορία του με την ορχήστρα, που είχε αρχίσει το 1974, όταν σε ηλικία 29 ετών τη διηύθυνε για πρώτη φορά στην «Ενατη Συμφωνία» του Μάλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή