Θεατρικά βραβεία χωρίς εκπλήξεις

Θεατρικά βραβεία χωρίς εκπλήξεις

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία απουσία, αυτή του Μίμη Χρυσομάλλη, ο οποίος βραβεύτηκε μετά θάνατον με το Επαθλο «Αιμίλιος Βέακης» (το βραβείο παρέλαβε από τον στενό συνεργάτη του, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, ο μονάκριβος γιος του M. Χρυσομάλλη, Δημήτρης) σημάδεψε την απονομή θεατρικών επάθλων περιόδου 2002-2004 του Κέντρου Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο, που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού. H βραδιά κύλησε ήρεμα, χωρίς πολλές εκπλήξεις, εκτός από κάποια καυστικά σχόλια εκ μέρους ορισμένων από τους τιμώμενους για την τέχνη του θεάτρου στην Ελλάδα (ενδεικτικά ο Φώτης Μεταξόπουλος αναφέρθηκε στην απουσία της τηλεόρασης: «Ισως αν υπήρχε έπαθλο για το καλύτερο βυζί του θεάτρου, θα είχε καλυφθεί τηλεοπτικά το γεγονός!»).

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Φιλαρέτη Κομνηνού, παρουσιάστρια της εκδήλωσης, στάθηκε στην ιστορία του θεσμού των θεατρικών επάθλων, ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΜΕΕΘ, είχε δύο σημαντικές ειδήσεις να ανακοινώσει: τη δωρεά της βιβλιοθήκης και του αρχείου του Ασημάκη Γιαλαμά στο Κέντρο Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου αλλά και την ανακήρυξη του Λάκη Μιχαηλίδη ως επίτιμου προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου.

Βραβεία

Και τα φετινά θεατρικά έπαθλα πήραν… Για τη συνολική προσφορά τους: Επαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη» (για την ερμηνεία πρώτου γυναικείου ρόλου) η Ρούλα Πατεράκη και η Σούλα Αθανασιάδου. Επαθλο «Αιμίλιος Βεάκης» (ερμηνείας πρώτου ανδρικού ρόλου) ο Πέτρος Φυσσούν και ο Στέφανος Ληναίος. Επαθλο «Κυβέλη» (για πρωταγωνίστριες με διαρκή προσφορά στο θέατρο) η Σμαρούλα Γιούλη και η Καίτη Λαμπροπούλου. Επαθλο «Τα Παναθήναια» (ερμηνείας ρόλου επιθεώρησης) η Μάρθα Καραγιάννη και ο Σταύρος Παράβας. Επαθλο «Φώτος Πολίτης» (για τη σκηνοθεσία) ο Λεωνίδας Τριβιζάς. Επαθλο «Πάνος Αραβαντινός (σκηνογραφίας – ενδυματολογίας) η Ιωάννα Παπαντωνίου. Επαθλο «Δημήτρης Μητρόπουλος» (για μουσική επένδυση) ο Αργύρης Κουνάδης. Επαθλο «Κούλα Πράτσικα» (χορογραφίας) ο Φώτης Μεταξόπουλος. Επαθλο «Μένανδρος» (για ξένες προσωπικότητες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και για Ελληνες που τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό) η Χλόη Γεωργάκη Ομπολένσκι. Τα Επαθλα της διετίας 2002-2004 δόθηκαν ως εξής: Το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη» στην Πέμυ Ζούνη, το Επαθλο «Αιμίλιος Βεάκης» στον Δημήτρη Καταλειφό, το έπαθλο «Παναθήναια» στους Ελντα Πανοπούλου και Παύλο Κοντογιαννίδη, το έπαθλο «Φώτος Πολίτης» στον Αντώνη Αντύπα, το έπαθλο «Πάνος Αραβαντινός» στον Απόστολο Βέττα, το έπαθλο «Δημήτρης Μητρόπουλος» στον Χρήστο Λεοντή και το έπαθλο «Κούλα Πράτσικα» στον Φωκά Ευαγγελινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή