«Τρικυμία» στο Αμφι-Θέατρο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα «θεατρικό» χειμώνα που μυρίζει Σαίξπηρ έρχεται να προστεθεί ακόμη μια παράσταση, αυτή της «Τρικυμίας» που ανεβαίνει αυτήν την Παρασκευή (21/1) στο «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου. H μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, η δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και κοστούμια της Αγνής Ντούτση, η μουσική του Γιάννη Αναστασόπουλου.

Η «Τρικυμία», ουσιαστικά το τελευταίο έργο του Σαίξπηρ, είναι μια γοητευτική σύνθεση από κωμικά, λυρικά και «μαγικά» στοιχεία. Αποπνέει την αίσθηση ενός πρώιμου ρομαντισμού, ενώ ο Πρόσπερος, όταν στο τέλος του έργου σπάει το ραβδί του, μας φέρνει στον νου -όπως έχει παρατηρηθεί- τον Σαίξπηρ που αποχαιρετά την τέχνη του για να επιστρέψει στη γενέτειρά του το Στράτφορντ, όπου λίγο αργότερα θα πεθάνει.

Τον κεντρικό ρόλο του Πρόσπερου ερμηνεύει ο Χρήστος Καλαβρούζος. Συμμετέχουν οι Ασημάκης Αλεξίου, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Ιων Κεσούλης, Πόπη Λυμπεροπούλου, Αντώνης Μάρος, Γιώργος Μπούγος, Κωστής Παπαϊωάννου, Παναγιώτης Ραπτάκης, Μαρία-Δανάη Σδούγκου και Γιώργος Σπανόπουλος. H παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ.μ. και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή