O Αμος Οζ για τη Μέση Ανατολή

O Αμος Οζ για τη Μέση Ανατολή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της εποχής μας, ο Ισραηλινός συγγραφέας Αμος Οζ, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Σήμερα το μεσημέρι (1 μ.μ.) θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με θέμα «Προοπτικές για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή: η άποψη ενός μυθιστοριογράφου». Την εκδήλωση διοργανώνει το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», ενώ την ομιλία θα προλογίσει η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου.

Αύριο το απόγευμα (7 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής θα δώσει μία επίσης ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο «Μια ζωή μεταξύ αγάπης και σκότους».

Ο Αμος Οζ έγινε διάσημος σ’ όλο τον κόσμο με το μυθιστόρημά του «O Μιχαέλ μου» (εκδ. Καστανιώτη, 1997) και σήμερα θεωρείται ο σημαντικότερος Ισραηλινός συγγραφέας. Στην Ελλάδα έχουν μεταφραστεί τα μυθιστορήματα του «Μαύρο Κουτί» (εκδ. Ψυχογιός, 1991) «H γυναίκα που γνώρισα» (εκδ. Ψυχογιός, 1993), «Φίμα» (εκδ. Ψυχογιός, 1994), «Νύχτα στο Τελ Κένταρ» (εκδ. Καστανιώτη, 1998), «H ίδια θάλασσα» (εκδ. Καστανιώτη, 2001), «Ιστορία αγάπης και σκότους (εκδ. Καστανιώτη, 2004) καθώς και τα δοκίμια «Το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η ειρήνη» (εκδ. Καστανιώτη, 1997) και «H αρχή της ιστορίας» (εκδ. Καστανιώτη, 2001).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή