Υποψήφιοι για βραβεία παιδικού βιβλίου

Υποψήφιοι για βραβεία παιδικού βιβλίου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «βραχύς κατάλογος» για τα βραβεία παιδικού βιβλίου ανακοινώθηκε χθες από την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.

Στην κατηγορία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου υποψήφια είναι τα βιβλία των: Αγγελικής Βαρελλά («Καλημέρα Ελπίδα»), Ζωρζ Σαρή («O πόλεμος, η Μαρία και το αδέσποτο»), Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη («Με λένε Ελπίδα»), Σοφίας Φίλντιση («Ποιήματα για παιδιά») και Πέτρου Χατζόπουλου («H εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ»).

Στην κατηγορία Εικονογράφησης υποψήφιοι είναι οι: Ελίζα Βαβούρη («H γάτα που δεν νιαούριζε»), Κατερίνα Βερούτσου («Το χρυσόψαρο του ουρανού»), Λουίζα Καραγεωργίου («Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα»), Μαρία Μπαχά («Μαξ, ο Τυχερόγατος»), Κατερίνα Παϊσίου («O Αρχοντοχωριάτης και άλλες ιστορίες») και Βασίλης Παπατσαρούχας («H Κοκκινοσκουφίτσα»). Στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά υποψήφιοι είναι οι συγγραφείς Ελένη Δικαίου («Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα»), Νένα Κοκκινάκη «Σωκράτης: ο δάσκαλος των αιώνων»), Σάκης Ροδίτης («Τα μαθηματικά και ο Χαρταετός»), Νίκος Τσιώτσος («Επιπεδία: Αφηγήματα σε δύο διαστάσεις: H γεωμετρία του δημοτικού σχολείου σ’ ένα ρυθμό λιγότερο… επίπεδο»), Αννα Χατζημανώλη («H Εξέλιξη της Γης») και Βάσω Ψαράκη («Μικρό Λεύκωμα της Φύσης»).

Τέλος, η Επιτροπή εγκαινιάζει μια σημαντική πρωτοβουλία, και υπόσχεται ότι θα την επεκτείνει και σε άλλες κατηγορίες: καθιερώνει Ειδικό Τιμητικό Βραβείο Εικονογράφησης για βιβλία ελληνικής παραγωγής που έχουν φιλοτεχνηθεί από αλλοδαπούς καλλιτέχνες. Επικρατέστεροι σ’ αυτήν την κατηγορία είναι οι εξής εικονογράφοι: Μαρκ Γουαϊνστάιν («Εσύ και το ζωάκι σου, ένα βιβλίο για σκυλάκια και παιδάκια από τον Γιάννη Κοκάλα»), Κίτσκα Ιβάνοβα («Μαγικές ιστορίες της φωτιάς: τρεις ιστορίες»), Κριστίνα Καλλάι-Νάγκι («O μικρός πρίγκιπας του σκονισμένου πλανήτη») και Βασίλεβ Σβέτσλιν («Δον Κιχώτης»). Αναμένουμε τις τελικές κρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή