Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Δ. Χορν

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο Δ. Χορν

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου θα απονεμηθεί, για πέμπτη χρονιά στη σειρά, το Βραβείο Δημήτρης Χορν για Νέο Πρωταγωνιστή, το οποίο θεσπίστηκε από τον Σταμάτη Φασουλή και χρηματοδοτήθηκε από τον Γιάννη Χορν στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού. Υποψήφιοι φέτος είναι τέσσερις νέοι ηθοποιοί: Νίκος Γιαλελής, Νίκος Καρδώνης, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης και Γιάννος Περλέγκας.

Το Βραβείο Χορν είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Είναι επίσης το μοναδικό θεατρικό βραβείο που συνοδεύεται και από χρηματικό ποσό -το οποίο ποικίλλει ανάλογα με τις αποδόσεις κεφαλαίου που είχε καταθέσει για τον λόγο αυτό ο αδελφός του πρωταγωνιστή Γιάννης Χορν. Στον βραβευόμενο απονέμεται επίσης, μαζί με μια περγαμηνή, και ο χρυσός σταυρός που φορούσε ο Δημήτρης Χορν. Μένει στα χέρια του για ένα χρόνο και ο ίδιος τον περνάει στον λαιμό του διαδόχου του την επόμενη χρονιά. Φέτος, ο περσινός βραβευμένος Κώστας Βασαρδάνης θα τον δώσει σε έναν από τους υποψήφιους, οι οποίοι προτείνονται:

Ο Νίκος Γιαλελής για τον ρόλο του στο έργο «Με αφορμή το χιόνι που λιώνει», που βασίζεται στο «Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά, στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Νίκος Καρδώνης για τη συμμετοχή του στην παράσταση «Αυτό που δεν τελειώνει – Εκδοχή II», που βασίζεται σε ελληνική ποίηση, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, επίσης στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης για τον ρόλο του Τομ Ρίπλεϊ στο έργο της Φίλις Νέιτζι «O ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου στο θέατρο «Επί Κολωνώ».

Και ο Γιάννος Περλέγκας για τους ρόλους του: ως αγόρι στο έργο του Γιον Φόσε «Τόσο όμορφα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στο θέατρο του Νότου (Αμόρε), και του γιου του Ηρακλή, του Υλλου, στις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Βίκτορα Αρδίττη, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η επιτροπή που επέλεξε φέτος τους υποψήφιους του Βραβείου Χορν αποτελείται από τους Κώστα Γεωργουσόπουλο, πρόεδρο, Σταμάτη Φασουλή, Ξένια Καλογεροπούλου και Λυδία Κονιόρδου.

Η τελετή, όπως κάθε χρόνο, θα γίνει στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής 10 και θα αρχίσει στις 8 μ.μ., με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Θα την παρουσιάσει ο Σταμάτης Φασουλής και θα προλογίσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. H Λυδία Κονιόρδου θα μιλήσει για την εκλιπούσα πρωταγωνίστρια Ελένη Χατζηαργύρη, την οποία και διαδέχτηκε στην επιτροπή του βραβείου, και ο Γιώργος Κιμούλης θα μιλήσει για τον ηθοποιό Δημήτρη Χορν. Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Στ. Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή