Ξεχωριστή γιορτή για τις γυναίκες

Ξεχωριστή γιορτή για τις γυναίκες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ημέρα της Γυναίκας εορτάζει με ξεχωριστό τρόπο φέτος το Γαλλικό Ινστιτούτο, συνδυάζοντας τα εικαστικά με τη μουσική. O ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς θα παρουσιάσει σε έκθεση στο μπιστρό του IFA «Paris – Athenes» αφίσες και λιθογραφίες με θέμα τη γυναίκα ενώ στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της οδού Σίνα 31 θα εκτεθούν αυθεντικά του έργα. Την ίδια περίοδο (7 – 28/3) θα φιλοξενηθούν στο μπιστρό και φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο.

Συναυλία

Αν αναρωτιέστε τι κοινό έχει ο Δημήτρης Μυταράς και ο Νικηφόρος Βρεττάκος, την απάντηση θα τη βρείτε στη συναυλία που διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Στις 8 μ.μ. ο συνθέτης Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος παρουσιάζει τις συνθέσεις του «Θολά Ποτάμια» σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου και -σε πρώτη παρουσίαση- «Λόγια Ανέμου» σε ποίηση Δημήτρη Μυταρά.

Στη βραδιά συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Ανδρέας Κουλουμπής, Αγγελική Καθαρίου, Γιάννης Θωμόπουλος και ορχήστρα με 8 μουσικούς: Ευάγγελος Χριστόπουλος, Νίκος Γκίνος, Γιώργος Θωμόπουλος, Μαρίνα Κισλίτσινα, Στέλλα Κυπραίου, Γιώργος Παυλάκος, Δημήτρης Μαρινάκης, Ευάγγελος Ζωγράφος.

Ο Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος έχει γράψει μεγάλο αριθμό έργων ανάμεσα στα οποία: Είκοσι τραγούδια για λαϊκές φωνές όλα σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου (1982 – 90), αλλά και Δέκα τραγούδια σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού (1982 – 1986), «O φιλόπατρις» σε ποίηση Ανδρέα Κάλβου (1984), «Το πλοίο Ναυκρατούσα» σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου (1995), επιλογές σε ποίηση Τάκη Σινόπουλου, Δημήτρη Χριστοδούλου, Ηλία Γκρη (1986 – 1990), Λαϊκή Λειτουργία για την Κύπρο (λαϊκό ορατόριο για ορχήστρα, σολίστες, χορωδία) σε ποίηση Κώστα Τύμβιου (1994 – 1995). κ.ά. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε αίθουσες συναυλιών στο εξωτερικό.

Με υπογραφή

Πριν από τη συναυλία, ο Δημήτρης Μυταράς θα χαρίσει στο κοινό υπογεγραμμένα αντίτυπα από το βιβλίο του «Νύχτα» που μόλις εκδόθηκε και περιλαμβάνει ποιήματά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή