ATZENTA

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ενας νέος χώρος στην Ιερά Οδό, το «Luna Dark», ανοίγει απόψε με τον Τζίμη Πανούση και το «Ola Skata». Πληροφορίες: τηλ. 210-3460377.

– Δύο δημιουργοί (οι «Γύρω-Γύρω»: Σταύρος Γασπαράτος και Αλέξανδρος Τσιλφίδης) πειραματίζονται με τα σύγχρονα ρεύματα της electronica απόψε στον πολυχώρο «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, 11 μ.μ.).

– Εναρξη του μουσικού φεστιβάλ «Φωνή Γυναίκας» στον «Ηλίανθο» ((M. Αλεξάνδρου 30, Μεταξουργείο, τηλ. 210-52.44.661). Απόψε στις 10 μ.μ. θα ενώσουν τις φωνές τους οι Μαρίνα Σκιαδαρέση, Σοφία Νοητή, Ελενα Κάρλος και Λουκία Παλαιολόγου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάλεξη του Γάλλου μαθηματικού Laurent Lafforgue στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 7 μ.μ.).

– Βραδιά με τον Γάλλο συγγραφέα Ρεζίς Ντεμπρέ στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, 8 μ.μ.). H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ελληνογαλλικού διαλόγου 2005 («Εθνική ταυτότητα και ευρωπαϊκή συνείδηση») και με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του P. Ντεμπρέ «H διδασκαλία της θρησκείας στο ουδετερόθρησκο σχολείο» (Εκδόσεις της Εστίας).

– «Νέες μελέτες αναστήλωσης μνημείων της Νότιας Κλιτύος Ακροπόλεως: Κοίλο Διονυσιακού Θεάτρου, Χορηγικό Μνημείο Θρασύλλου». Ομιλία του Κωνσταντίνου Μπολέτη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου – Ευταξία (I. Παπαρρηγοπούλου 7, πλατεία Κλαυθμώνος, αίθουσα «Αθω Γ. Τσούτσου, 7 μ.μ.).

– «Των Δωριέων κοιτίδα, γένεση και μετανάστευση. Δεύτερο μέρος». Επιστημονική ανακοίνωση του Μιχαήλ Σακελλαρίου στην Ακαδημία Αθηνών (6 μ.μ.).

– «H μουσικοκινητική αγωγή στη διδασκαλία του χορού. Θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικά παραδείγματα». Ομιλία της Ολυμπίας Αγαλιανού στο κτίριο γραφείων του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» (Σχολείου 8, πάροδος Αδριανού 122, 9 μ.μ.).

– Παρουσίαση των βιβλίων του Παναγιώτη Ράμμη και Κώστα Λιννού με τίτλους «Κεράμια» και «Μετασχηματισμοί A΄» στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (7.30 μ.μ.).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«Γαλλική nouvelle vague». Δίωρη ενότητα του σεμιναρίου ιστορίας του ευρωπαϊκού κινηματογράφου στο Μουσείο Φρυσίρα (6-8 μ.μ.). Πληροφορίες: τηλ. 210-32.34.678.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή