Οι αλλες ταινιες

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– «Gardestate» (**). Δραματική κομεντί του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου με σεναριογράφο, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον πρωτοεμφανιζόμενο Ζακ Μπραφ. Ενας νεαρός άνδρας, που αισθάνεται την απόρριψη σε όλα τα επίπεδα της ζωής του και αναζητά διέξοδο στους ψυχαναλυτές και στα αντικαταθλιπτικά, επιστρέφει έπειτα από χρόνια στο πατρικό του για την κηδεία της μητέρας του. H στενή επαφή του με παλιούς φίλους και κυρίως με μια κοπέλα που θα γνωρίσει εκεί, θα τον βοηθήσει να νιώσει ασφαλής ψυχολογικά και να αντιμετωπίσει το παρελθόν του και τον δεσποτικό πατέρα του.

Αν παρακάμψει κανείς τη φλυαρία του νεαρού Μπραφ, θα ανακαλύψει ένα φιλόδοξο σκηνοθέτη που έχει στο μυαλό του τον «Πρωτάρη» όταν προσπαθεί να αποτυπώσει το στίγμα της γενιάς του. Στο πλευρό του εμφανίζονται η Νάταλι Πόρτμαν, ο Ιαν Χολμ και ο Πίτερ Σάρσγκααρντ.

– «H πρώτη φορά που πέθανα» (*). Αμερικανικό ψυχολογικό θρίλερ από τον Αγγλο σκηνοθέτη Τζον Μέιμπερι (είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με το κινηματογραφικό πορτρέτο του Φράνσις Μπέικον στο «H αγάπη είναι διάβολος») με παραγωγούς τον Τζορτζ Κλούνι και τον Στίβεν Σόντερμπεργκ. Ενας βετεράνος του πολέμου στον Κόλπο επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, που έσβησε τη μνήμη του. Παρότι αθώος, μια μέρα θα θεωρηθεί ύποπτος για τον φόνο ενός αστυνομικού και θα κλειστεί σε ένα ψυχιατρείο από όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι του… στο μέλλον. To «The jacket» (o πρωτότυπος τίτλος της ταινίας αναφέρεται ευθέως στο ζουρλομανδύα που αναγκάζεται να φοράει ο έγκλειστος πρωταγωνιστής της) μοιάζει με ορισμό του χάους. Κυριολεκτικά, χρειάζεσαι οδηγό για να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει στην ταινία. Αλλοτε νομίζεις πως βρίσκεσαι στα απόνερα της «Φωλιάς του κούκου» και άλλοτε στα ίχνη του «Κυνηγώντας τον δολοφόνο μου». Παίζουν: Εντριαν Μπρόντι, Κίρα Νάιτλι, Κρις Κριστόφερσον, Τζένιφερ Τζέισον Λι.

– Διπλή ομηρεία (*). Ενας πρώην διαπραγματευτής της αστυνομίας, ο οποίος φέρει βαρέως την αποτυχία μιας αποστολής που κατέληξε σε μακελλειό, αποσύρεται σε ένα αστυνομικό τμήμα της επαρχίας. Οι εφιάλτες από το παρελθόν, όμως, ξανάρχονται στην επιφάνεια εξαιτίας τριών νεαρών που εισβάλλουν σε μια βίλα και κρατούν ομήρους τα μέλη μιας οικογένειας. H ζωή του αστυνόμου θα γίνει αληθινή κόλαση, όταν στην ιστορία θα εμπλακεί και η μαφία, η οποία παγιδεύει την οικογένειά του εκβιάζοντάς τον να της εξασφαλίσει ένα dvd με στοιχεία για «ξέπλυμα» χρήματος που βρίσκεται στο γραφείο του ιδιοκτήτη της βίλας. Το πρώτο μέρος της ταινίας είναι ένα αξιοπρεπές αστυνομικό θρίλερ με όλα τα κλισέ του είδους. Στο δεύτερο, αρχίζει η ελεύθερη πτώση στο κενό εν μέσω εκκωφαντικών εφέ. Γυρίστηκε από τον Φλόρεντ Σίρι. Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέβιν Πόλακ.

– «Σαλώμη» (*). O βετεράνος του ισπανικού κινηματογράφου Κάρλος Σάουρα σκηνοθετεί ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με θέμα το ανέβασμα μιας χορευτικής παράστασης βασισμένης στο φλαμένκο και στον μύθο της Σαλώμης. H χορογραφία είναι της Αϊντα Γκόμεζ και του Χοσέ Αντόνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή