«Δρόμοι και πατρίδες»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την παράσταση «Δρόμοι και πατρίδες», βασισμένη σε αφηγήσεις Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ και σε λογοτεχνικά κείμενα ξεκινά τη φετινή του δραστηριότητα το θέατρο «Τέττιγες». H πρεμιέρα θα δοθεί απόψε στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη στο Μεταξουργείο (9.30 μ.μ.).

Ενα μικρό θεατρικό χρονικό της ξενιτιάς φτιαγμένο από προσωπικά υλικά κι από τα ατομικά δράματα που προβάλλουν μέσα από τις σελίδες των αφηγήσεων και των μαρτυριών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Λεωνίδας Βαρδαρός ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά: «H περιπλάνηση σαν στοιχείο της παράδοσης του Ελληνα, που διατρέχει τον μεσογειακό χώρο ιδρύοντας μικρές πατρίδες στην περιφέρεια, βρίσκει στην ιστορία μας τη συνέχειά της με μια διαφορετική πια μορφή: Οι καιροί άλλοι, ο τόπος άλλος, καταπίνει τους ανθρώπους που υποδέχεται, τους αναγκάζει -ενώ παλεύουν για να διατηρήσουν στοιχεία της πολιτιστικής τους ταυτότητας- να δίνουν την ίδια στιγμή σκληρό αγώνα για να γίνουν μέρος του δικού του ρυθμού».

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Μαρίνα Γαζετά, Χρήστος Παγκαλιάς, Παντελής Μπατάγιας, Λεωνίδας Βαρδαρός και Ρούλα Γκίκα. Επίσης οι μουσικοί Γιάννης Γιαννίρης και Γιώργος Μιχώτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή