ATZENTA

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ποια φιλοσοφική γλώσσα στην Ευρώπη;». Συζήτηση στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (8 μ. μ.).

– Τα βιβλία «Νόμος και αισθητική» του Κώστα Δουζίνα και «Οπτικές και άλλες απολαύσεις» της Laura Mulvey (και τα δύο από τις εκδόσεις Παπαζήση) παρουσιάζονται στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, 12.30 μ. μ.).

– «Τυπογραφικοί πειραματισμοί στα βιβλία της ρωσικής πρωτοπορίας». Διάλεξη της Μαρίας Τσαντσάνογλου στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά» (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, 7 μ. μ.).

– «Τα κόκκινα παπούτσια» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν παρουσιάζει η ομάδα εικαστικού θεάτρου κούκλας της Εμανουέλλας Καποκάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα». H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Χανς Κρίστιαν Αντερσεν: με το βλέμμα του καλλιτέχνη». Πληροφορίες: τηλ. 210-32.44.298.

– Το βιβλίο του Μάνου Τσιλιμίδη «Μάρκος Βαμβακάρης-Ο άγιος μάγκας. O Στέλιος Βαμβακάρης για τον πατέρα του» (εκδ. Κάκτος) παρουσιάζεται στην αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (1 μ. μ.). Στον ίδιο χώρο στις 7.30 μ. μ. παρουσιάζεται το βιβλίο του Βασίλη Λαμνάτου «H βλαχοζωή στα βουνά και στους κάμπους (τσοπάνηδες και τσελιγκάδες)» (εκδ. Δωδώνη).

– Τα δέκα χρόνια δράσης και δημιουργίας του παρουσιάζει ο σύλλογος «Το χαμόγελο του παιδιού» από σήμερα και μέχρι τις 20 του μήνα στην αίθουσα του Αττικό Μετρό στη στάση Σύνταγμα (8 π. μ. -9 μ. μ.).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξεκινάει σήμερα το αφιέρωμα «Οψεις του σύγχρονου ισραηλινού κινηματογράφου» στο «Τριανόν».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φένια Παπαδόδημα, Μανώλης Καζαμίας και οι «Afrolab» στο καφέ «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, 10.30 μ. μ.).

– H Big Band του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει μαθητικές συναυλίες στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στο Γκάζι (σήμερα, στις 20 του μήνα, στις 12, 19 και 26 Μαΐου, στις 10.30 π. μ.).

ΗΜΕΡΙΔΑ

«Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και το νέο σχέδιο οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού». Ημερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Βυζαντινό Μουσείο (9 π. μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή