Σαίξπηρ για παιδιά

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

T ο αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» παρουσιάζει για τους μικρούς του φίλους, το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου στο Ηρώδειο στις 3 και 4 Ιουνίου. Το έργο, που ανέβηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Εθνικό Θέατρο, διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Ιορδανίδης προσφέροντας μία υπέροχη παράσταση για παιδιά, η οποία ξετυλίγεται μία καλοκαιρινή νύχτα σ’ ένα μαγικό δάσος έξω από την Αθήνα.

Μία παράσταση για τον έρωτα, το όνειρο, και τη φαντασία. «Μέσα από το Σαιξπηρικό Ονειρο» σημειώνει ο σκηνοθέτης «προσπάθησα να ξαναβρώ τη χαμένη μου παιδικότητα, την αφέλεια και τη χαρά της ζωής. Το Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, είναι ένα έργο υψηλής ποίησης, μία νεανική τρέλα του κορυφαίου δημιουργού του, που ανατρέπει την κοινή λογική, διαταράσσει τα στοιχεία της φύσης, μεταμορφώνει ανθρώπους, ισορροπεί το σύμπαν μ’ έναν μαγευτικό τρόπο». H παράσταση ανεβαίνει στο Ηρώδειο σε σκηνικά-κοστούμια Νίκου Σαριδάκη, χορογραφίες Φωκά Ευαγγελινού και μουσική Kriw Kukul. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τάσος Αλατζάς, Ελενα Λαρίου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Βαλέρια Κουρούπη, Γιώργος Οικονόμου κ.ά. Ηρώδειο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή