H 11η χορευτική διαδρομή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύρωστο και καταξιωμένο είναι πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα, το οποίο την Παρασκευή 15 Ιουλίου ξεκινάει την ενδέκατη διαδρομή του. Ενα φεστιβάλ που επιχειρεί διαρκώς τη γνωριμία και τον διάλογο με τα πλέον διαφορετικά ρεύματα και τάσεις του παγκόσμιου και ελληνικού χορού και προσκαλεί πάντα καταξιωμένους καλλιτέχνες. Να σταθούμε στους πρωταγωνιστές του φετινού 11ου Φεστιβάλ Χορού:

Στις 15 και 16/7 η Αν-Τερέζα ντε Κερσμαέκερ από το Βέλγιο, με την ομάδα «Rosas», σε μουσική Στηβ Ράιχ.

Δεύτερη βελγική συμμετοχή, στις 22 και 23/7 η ομάδα χορού Les Ballets C. De La B., που για πρώτη φορά εμφανίζονται στην Ελλάδα με το εργο «bˆche». Και οι δύο βελγικές συμμετοχές θα παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας. H Αννα Χούμπερ από την Ελβετία και η Πρου Λανγκ από την Αυστραλία θα δώσουν το «παρών» στην Καλαμάτα μαζί με την Κύπρια Λία Χαράκη, παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με την ομάδα «Πέλμα» και το έργο «Eye to Ι».

Φυσικά, δεν λείπουν και οι σημαντικές ελληνικές συμμετοχές. Στις 17 και 18/7 οι νέοι χορευτές Γιάννης Μανταφούνης και Κατερίνα Σκιαδά παρουσιάζουν το έργο «Προβάλλοντας τη σκιά», ενώ η ομάδα Sinequanon παρουσιάζει τη συλλογική χορογραφία «Μυστικός Δείπνος». Οι εκδηλώσεις και οι εμφανίσεις του 11ου Φεστιβάλ Καλαμάτας ολοκληρώνονται στις 24 Ιουλίου, με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου να παρουσιάζει το θέαμα «Black Box», που περιλαμβάνει τις σκέψεις του για την «κατασκευή» της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή