H «Αντιγόνη» του ΘΟΚ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας γυάλινος λαβύρινθος, ένας κόσμος αρχαίος και σύγχρονος είναι ο σκηνικός χώρος της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, που παρουσιάζει σήμερα και αύριο, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. Τη μετάφραση υπογράφει ο Μίνως Βολανάκης και τη σκηνοθεσία ο Σταύρος Τσακίρης. «Το κείμενο του Σοφοκλή είναι παντοτινό, γιατί αφορά τον άνθρωπο του σήμερα, του πάντα. H μάνα, η γυναίκα, η αδελφή του αγνοούμενου, επιμένει να τιμήσει το νεκρό σώμα του δικού της, να το θάψει. Τότε θα βρει ανάπαυση, ισορροπία. Εκείνες ξέρουν», λέει η Αννίτα Σαντοριναίου, που ερμηνεύει τον ρόλο της Αντιγόνης στην παράσταση. Στον ρόλο του Κρέοντα εμφανίζεται ο Αντώνης Κατσαρής, που προσεγγίζει τον ρόλο με «μια δόση συμπάθειας». «O υπερβάλλων πατριωτισμός του, σε μια κρίσιμη περίοδο για την πόλη του, τον οδηγεί σε αδιέξοδο, σε μια τραγική κατάληξη. Γιατί το άλλο, να είναι ένας απόλυτος άρχων φύσει και θέσει, θα ήταν μονοδιάστατο».

Τα σκηνικά της παράστασης φιλοτέχνησε ο Κώστας Βαρώτσος και το κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μετά την Επίδαυρο ο ΘΟΚ θα ταξιδέψει, στις 8 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών και στις 10 Αυγούστου στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή