Εξομολόγηση μετά μουσικής

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα διαφορετικό ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί στις «Νύχτες Πρεμιέρας» του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, συνδυάζοντας το μουσικό θέμα με την προσωπική ιστορία ενός διάσημου καλλιτέχνη. O Τζορτζ Μάικλ μιλάει για τον εαυτό του στο ντοκιμαντέρ «Τζορτζ Μάικλ: Μια διαφορετική ιστορία», το οποίο παρουσιάζεται στο τμήμα «Μουσική και φιλμ» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας Assos International».

H ζωή του κυπριακής καταγωγής Βρετανού τραγουδιστή έχει περάσει από όλα τα στάδια διασημότητας και δημοφιλίας, κάνοντάς τον ένα πραγματικό ποπ είδωλο. Πολύ λίγα όμως είναι αυτά που γνωρίζουμε από τον ίδιο, επειδή οι συνεντεύξεις του είναι σπάνιες και συνήθως αφορούν τη μουσική και όχι τη ζωή του.

Στην ταινία, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην περασμένη Μπερλινάλε, ο Τζορτζ Μάικλ μιλάει για το πώς ένα νεαρό αγόρι από το Χέρτφορντσαϊντ της Αγγλίας έγινε ένας από τους μεγαλύτερους και λαμπρότερους σταρ. Επιστρέφει στο μέρος όπου γεννήθηκε και μας ξεναγεί στα παιδικά του χρόνια και την οικογένειά του. Αναφέρεται στον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του, η οποία υπήρξε το στήριγμά του από τα πρώτα του βήματα και μιλάει για τον πόλεμό του κατά της δισκογραφικής εταιρείας Sony και τη σύλληψή του σε δημόσιες τουαλέτες του Λος Αντζελες.

Παρ’ όλη την επιτυχία, όπως λέει και ο ίδιος, έχει υπάρξει και πολύς πόνος στη ζωή του. Για πρώτη φορά συζητά ανοικτά για την οδύνη που μπορεί να προκαλέσει η παγκόσμια φήμη και επιτυχία στην προσωπική ζωή ενός ανθρώπου. Κάνει λόγο επίσης για το αντικρουόμενο προσωπικό και κοινωνικό του προφίλ και αναφέρεται στην ερωτική του σχέση με τον Βραζιλιάνο Ανσέλμο, ο οποίος πέθανε από έιτζ το 1992. Μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό ότι τη στιγμή που ο Τζορτζ Μάικλ έδινε μια χαρακτηριστική παράσταση σε συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Φρέντι Μέρκιουρι, μπροστά σε ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων, ο Ανσέλμο έσβηνε.

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο ίδιος ο Τζορτζ Μάικλ, ενώ σε όλη την ταινία υπάρχουν αποσπάσματα από συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις του. Επιπλέον υπάρχουν και συνεντεύξεις άλλων μεγάλων σταρ που μιλάνε για τον Μάικλ, όπως ο Στινγκ, ο Ελτον Τζον, η Μαράια Κάρεϊ, ο Νόελ Γκάλαχερ, ο Μπόι Τζορτζ και πολλοί άλλοι. Μια ιδιαίτερη στιγμή για τους οπαδούς των Wham! είναι η συνάντηση του Μάικλ με τον Αντριου Ρίτζλι και η κοινή τους συνέντευξη για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή