Φόρος τιμής στον βωβό κινηματογράφο

Φόρος τιμής στον βωβό κινηματογράφο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H πιο λυπητερή μουσική του κόσμου» (**)

Καναδική ταινία του Γκάι Μάντιν που μοιάζει να αποτίει φόρο τιμής στο βωβό σινεμά. Το μπουρλέσκ, ο γερμανικός εξπρεσιονισμός και το μελόδραμα αναμειγνύονται με αριστοτεχνικό τρόπο, όμως, το φιλμ δεν είναι παρά ένας γόρδιος δεσμός αφού είναι αδύνατον να καταλάβεις τι θέλει να πει ο, ομολογουμένως, ταλαντούχος καλλιτέχνης. Εγχρωμη και ασπρόμαυρη φωτογραφία (με κόκκο που δίνει ιδιαίτερο στυλ) και ερμηνείες από τους Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μαρκ Μακ Κίνλεϊ, Μαρία ντε Μεδέιρος.

«Ντιουκς» (*)

Εφτασε η ώρα και για τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’80 να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Οι φασαριόζοι ξάδελφοι Ντιουκς τρέχουν πέρα δώθε με το αυτοκίνητό τους, τον «Στρατηγό Λι» και μπλέκουν συνεχώς σε καβγάδες και κόντρες με το αφεντικό της περιοχής, τον Μπος Χογκ. Στο υποτυπώδες σενάριο, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο, που κρύβεται πίσω από διαδοχικές απαλλοτριώσεις κτημάτων. H ταινία του Τζέι Τσαντράσεκαρ, δεν έχει ούτε χιούμορ, ούτε ενδιαφέροντες πρωταγωνιστές. O Τζόνι Νόξβιλ και ο Σον Γουίλιαμ Σκοτ είναι η προσωποποίηση της ανοησίας. Πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες, ο «παππούς» της κάντρι μουσικής, Γουίλι Νέλσον στον ρόλο του θείου και η bimbo ξανθιά της αμερικανικής σόουμπιζ Τζέσικα Σίμπσον, που φορά τα καυτά σορτς της ξαδέλφης Ντέιζι. Παρά τη συσσωρευμένη ανοησία πάντως, το σίκουελ ήδη ετοιμάζεται.

«Η σπηλιά» (*)

Κατ’ ευθείαν στο DVD θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αυτή η β΄ κατηγορίας περιπέτεια τρόμου με μια ομάδα σπηλαιολόγων, που εξερευνά υποβρύχια σπήλαια της Ρουμανίας, για να πέσει στα δόντια σαρκοβόρων πλασμάτων. Σκηνοθέτης και καστ, χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές.

«CCΤV»

Και μια ελληνική πρεμιέρα, με την ταινία του Βασίλη Κατσίκη, όπου μια μικρή, χαλασμένη, βιντεοκάμερα, γυρίζει από χέρι σε χέρι και καταγράφει όποτε αυτή θέλει, τις ζωές αυτών που την κρατάνε. Ενας 18χρονος την παίρνει σαν δώρο στα γενέθλιά του και την μπλοκάρει. Οι κλέφτες την κλέβουν από τον τεχνίτη, για να αρχίσει έτσι, αυτή η περίεργη οδύσσεια της κάμερας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή