H μάγισσα**

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρομαντική κομεντί – Σκηνοθεσία: Νόρα Εφρον
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Γουίλ Φέρελ, Μάικλ Κέιν, Σίρλεϊ Μακ Λέιν

Μια καλή ιδέα, πρόχειρα όμως δουλεμένη και εκβιαστικά προωθημένη προς λάθος κατεύθυνση είναι -δυστυχώς- η κινηματογραφική μεταφορά της «Μάγισσας». H χαριτωμένη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’60 με την Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι στον ρόλο της μάγισσας που παντρεύεται έναν κοινό θνητό και αναστατώνει τη ζωή του με όλο της το σόι, προβαλλόταν από το 1964 μέχρι το 1972 και από τότε εξακολουθεί να παίζεται ακόμη και σήμερα σε συνεχείς επαναλήψεις.

Η ιδέα της Νόρα Εφρον που σκηνοθέτησε την ταινία και έγραψε το σενάριο μαζί με την αδελφή της Ντίλια, είναι έξυπνη. Βάζει την ίδια τη σειρά μέσα στο σενάριο, με ένα υποτιθέμενο ριμέικ της για τη σύγχρονη τηλεόραση. Ομως, ενώ η σειρά ήταν πάντα κωμωδία παρεξηγήσεων, η ταινία της Εφρον κρατά αυτόν τον χαρακτήρα μόνο στο πρώτο μέρος, το οποίο και είναι αρκετά διασκεδαστικό. Στη συνέχεια, γυρίζει το σενάριο με το ζόρι σε ρομαντική κομεντί και αυτό είναι που αποδυναμώνει τη «Μάγισσα» και την κάνει εντελώς επίπεδη.

Με το ζόρι ρομάντζο

Η Νικόλ Κίντμαν υποδύεται την Ιζαμπελ, μια νεαρή μάγισσα που αντιδρά στη «μαγική» ζωή της και θέλει να ζήσει φυσιολογικά. Την ίδια στιγμή, ένας υπερβολικά εγωιστής χολιγουντιανός σταρ σε παρακμή (Γουίλ Φέρελ) ξεπέφτει στην τηλεόραση, με το ριμέικ της «Μάγισσας», που θα βασίζεται πλέον στον δικό του χαρακτήρα. Ψάχνοντας μια άγνωστη που να χειραγωγείται εύκολα, βρίσκει την Ιζαμπελ. Οταν εκείνη, που είναι εντελώς αθώα, τσιμπηθεί μαζί του, τα πράγματα θα περιπλακούν.

Η Νόρα Εφρον έχει μια σημαντική καριέρα στη ρομαντική κομεντί, με επιτυχίες όπως το «Εχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας» (σενάριο- σκηνοθεσία) και το «Αγρυπνος στο Σιάτλ» (σενάριο). Ομως το «αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε», δεν έχει εφαρμογή παντού. Οι αμερικανικές κριτικές επιτέθηκαν, άλλες στην Κίντμαν και άλλες στον Φέρελ, κατηγορώντας τους ότι δεν ταιριάζουν με τον παρτενέρ τους και την ταινία. Είναι κάτι που δεν ισχύει. Και οι δυο τους είναι πολύ καλοί σε ό,τι τους ζητήθηκε να κάνουν. H Κίντμαν είναι ιδανική για τον ρόλο της Ιζαμπελ/ Σαμάνθα, καθώς η έμφυτή της χάρη και το ταλέντο της (μαζί με τα παστέλ χρώματα στα οποία την έχει ντύσει η ενδυματολόγος Μαίρη Ζόφρις), δίνουν μια αξιολάτρευτη ηρωίδα. Επιπλέον, κουνάει τέλεια τη μύτη της κάνοντας τα μαγικά, όπως έκανε και η Ελίζαμπεθ Μοντγκόμερι. O Φέρελ από την πλευρά του, είναι αποτελεσματικά εκνευριστικός, ενώ ξεχωρίζει και η πολύ αστεία Κριστίν Τσένογουιθ, που παίζει την τσαχπίνα γειτόνισσα της Κίντμαν. Απορεί, ωστόσο, κανείς γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ο Μάικλ Κέιν και η Σίρλεϊ Μακ Λέιν σε κάτι περισσότερο από ευχάριστα περάσματα από την οθόνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή