Μνημεία της Ελλάδας σε κατάλογο της UNESCO

Μνημεία της Ελλάδας σε κατάλογο της UNESCO

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μνημειακή αρχιτεκτονική της Ελλάδας παρουσιάζεται σε μία έκθεση φωτογραφίας με τα ελληνικά μνημεία, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. H έκθεση, που είναι από σήμερα ανοιχτή για το κοινό (υπ. Εξωτερικών, Ακαδημίας 1), εγκαινιάστηκε χθες από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Παναγιώτη Σκανδαλάκη και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Καίτη Τζιτζικώστα.

Τα ελληνικά μνημεία του καταλόγου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, είναι: ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνος στην Αρκαδία, οι αρχαιολογικοί χώροι των Δελφών και της Ακρόπολης, του Μυστρά και της Δήλου, τα μοναστήρια του Αγίου Ορους και των Μετεώρων, τα χριστιανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης (Ροτόντα, Αγιος Δημήτριος Αγιος Δαυίδ), ο αρχαιολογικός χώρος της Επιδαύρου, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η αρχαία Ολυμπία, τα μοναστήρια Δαφνίου, Οσιου Λουκά, η Μονή του Ιωάννη στην Πάτμο και η Νέα Μονή Χίου. Ακόμη, οι αρχαιολογικοί χώροι Ηραίου Σάμου, Βεργίνας, καθώς και τα ανάκτορα των Μυκηνών και της Τίρυνθας. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή