Πέθανε ο Θάνος Λειβαδίτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 71 ετών πέθανε στην Αθήνα ο ηθοποιός και σεναριογράφος Θάνος Λειβαδίτης, έπειτα από σύντομη ασθένεια. Νοσηλευόταν από τις 8 Αυγούστου στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, υποφέροντας από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού. O Λειβαδίτης, που γεννήθηκε το 1934 στη Λαμία, σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Καλών Τεχνών και υποκριτική στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1959 στον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου, ενώ στη συνέχεια έπαιξε για 11 χρόνια στο Εθνικό, σε μεγάλη ποικιλία ρεπερτορίου, από αρχαία τραγωδία, μέχρι Σαίξπηρ. O Λειβαδίτης πρωταγωνίστησε σε μια σειρά ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, στην πλειοψηφία τους μελοδράματα, αλλά και αστυνομικές, ενώ σε πολλές από αυτές είχε γράψει και το σενάριο. Στις περισσότερες έπαιζε μαζί με τη Μέμα Σταθοπούλου, με την οποία ήταν καλλιτεχνικό ζευγάρι. Ανάμεσά τους, το «Φτωχόπαιδο», «Κάθε ναυάγιο και μια κόλαση», «Εγκλημα στο Καβούρι», «O τρελός της πλατείας Αγάμων», «Φουκαράδες και λεφτάδες».

Τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ωστόσο, ο Λειβαδίτης τις σημείωσε στην τηλεόραση. Εγραψε το σενάριο και πρωταγωνίστησε σε επτά τηλεοπτικές σειρές, από τις οποίες οι περισσότερες ήταν αστυνομικά-δικαστικά δράματα. H πρώτη ήταν «Οι δίκαιοι» το 1974, ενώ ακολούθησαν οι «Αξιόπιστοι», οι «Ιερόσυλοι», η «Βεντέτα», η «Εκτη εντολή», η «Δίκη» και η τελευταία του δουλειά ήταν η «Οργή των θεών», το 1994.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή