Ελληνικό σινεμά στο Μόντρεαλ

Ελληνικό σινεμά στο Μόντρεαλ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο οργανώνεται στο Μόντρεαλ του Καναδά τον μήνα Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Τοπίο Ελληνικού Κινηματογράφου», που θα στεγαστούν από 11 έως 18 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ με προβολές ταινιών μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Το ελληνικό αφιέρωμα οργανώνεται από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Νέων Ελληνικών Σπουδών του Μόντρεαλ σε συνεργασία με το Ιδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με σκοπό τη δημιουργία μιας γέφυρας πολιτιστικών ανταλλαγών και την καθιέρωση ενός ετήσιου θεσμού στον οποίο θα συμμετέχουν άνθρωποι του κινηματογράφου και της τέχνης εν γένει.

Στο αφιέρωμα έχουν προσκληθεί γνωστοί καλλιτέχνες της Εβδομης Τέχνης ενώ στην τελετή έναρξης, στις 11 Σεπτεμβρίου, θα μιλήσουν ο Ζακ Μπουσάρ, διευθυντής του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Νέων Ελληνικών Σπουδών του Μόντρεαλ και ακαδημαϊκός, ο Θανάσης Βαλτινός, συγγραφέας και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ο Τάκης Κτενίδης, διευθυντής του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. Στη διάρκεια του αφιερώματος θα προβάλλεται καθημερινά μία ταινία και ένα ντοκιμαντέρ. H έναρξη των προβολών θα γίνει με την «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη (με αγγλικό τίτλο «A Touch of Spice») και θα ακολουθήσουν: «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, «H Κάθοδος των εννέα» του Χρήστου Σιόπαχα, «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσάφτη, «Πέπερμιντ» του Κώστα Καπάκα, «H φωνή του Αιγαίου» της Λυδίας Καρρά, «H φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη, «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «H τιμή της αγάπης» της Τόνιας Μαρκετάκη, «Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί» της Φρίντας Λιάππα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή