Μουσικής αποκάλυψη στην Πάτμο

Μουσικής αποκάλυψη στην Πάτμο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πάτμο, το νησί που είναι ταυτισμένο με τη θρησκευτική πίστη, διεξάγεται για πέμπτη φορά φέτος ένα φεστιβάλ ειδικής θεματολογίας με τίτλο «H θεία αποκάλυψη της μουσικής». Το 5ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής θα φιλοξενήσει μουσικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέματα εμπνευσμένα από τον χριστιανισμό και την έκφραση της πίστης μέσα από τη μελωδία.

Ο τίτλος του φεστιβάλ, όπως και η θεματολογία του είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία της Πάτμου. Στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Σπηλαίου, όπου πριν από 1.910 χρόνια ο Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη, θα πραγματοποιηθούν οι επτά εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Τα μουσικά σύνολα που θα εμφανιστούν θα ερμηνεύσουν θρησκευτικά τραγούδια από όλο τον κόσμο, έργα της λόγιας και παραδοσιακής μουσικής, βυζαντινούς ύμνους, έντεχνη σύγχρονη μουσική κ. α.

Σήμερα τις πύλες του φεστιβάλ θα ανοίξει η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία με ύμνους της Βυζαντινής Μουσικής. Από τις συναυλίες που θα ξεχωρίσουν είναι η εμφάνιση της Μαρίας Φαραντούρη με μικρό οργανικό σύνολο. Το φεστιβάλ, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο αρχιμουσικός Αλκης Μπαλτάς (φωτ.), θα διαρκέσει έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή