Τέσσερα φωτογραφικά αφιερώματα στα Κύθηρα

Τέσσερα φωτογραφικά αφιερώματα στα Κύθηρα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Σκόπελο, τα Κύθηρα είναι ένα ακόμα νησί που έχει αγκαλιάσει τη φωτογραφία. Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων που δημιουργήθηκαν πριν από λίγα χρόνια, είναι μια ενδιαφέρουσα πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, καθώς περιλαμβάνει παρουσίαση εκθέσεων. Στο πλαίσιό τους διοργανώνεται ένα συνέδριο, ενώ δίδεται το βραβείο Μilos.

Οι εκθέσεις

Φέτος οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου με τέσσερα ενδιαφέροντα εκθεσιακά αφιερώματα. O καταξιωμένος φωτογράφος Σωκράτης Μαυρομμάτης παρουσιάζει τις εντυπωσιακές φωτογραφίες των δόμων της βόρειας ζωοφόρου του Παρθενώνα, που φωτογράφισε στο Βρετανικό Μουσείο και τύπωσε σε φυσικό μέγεθος (κλίμακα 1:1). H έκθεση πρωτοπαρουσιάσθηκε φέτος στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Αμερικανίδα φωτογράφος Kristina Williamson έζησε ένα χρόνο στα Κύθηρα χάρη σε υποτροφία του ιδρύματος Fulbright. Φωτογράφισε το νησί και τους κατοίκους του σε όλες τις εποχές, σε πανηγύρια και ιδιωτικές στιγμές, σε χαρές και λύπες. Οι Φωτογραφικές Συναντήσεις παρουσιάζουν μια πρώτη επιλογή από το μεγάλο φωτογραφικό μωσαϊκό που συνέθεσε με θέμα την κυθηραϊκή ζωή με τίτλο «Ενας χρόνος στα Κύθηρα».

Ο μεγάλος ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος υπήρξε παράλληλα και σημαντικός φωτογράφος, και ένα από τα αγαπημένα του θέματα ήταν η ιδιαιτέρα του πατρίδα, η ʼνδρος. H έκθεση «Φωτογραφίες της Ανδρου» πρωτοπαρουσιάσθηκε πέρυσι στην Καΐριο Βιβλιοθήκη σε επιμέλεια Γιάννη Σταθάτου και φέτος φιλοξενείται στα Κύθηρα.

Τέλος, διοργανώνεται το αφιέρωμα «Νέες Κατευθύνσεις 2005», η καθιερωμένη πια ομαδική έκθεση νέων Ελλήνων φωτογράφων που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Παλαιά Αστική Σχολή του Ποταμού. Στην έκθεση συμμετέχουν με καινούργιες εργασίες φοιτητές φωτογραφικών σχολών, απόφοιτοι, ταλαντούχοι ερασιτέχνες, αλλά και αναγνωρισμένοι νέοι καλλιτέχνες κάτω των τριάντα ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή