Ημερολογιο

6' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή 4/9

Μπαλετο – «Λίμνη των κύκνων» από την Οδησσό

Το Κρατικό Μπαλέτο της Οδησσού παρουσιάζει το κλασικό μπαλέτο του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι «H λίμνη των κύκνων» στο θέατρο Αλσους Ηλιούπολης. Σολίστες είναι η Μολδαβή πρίμα μπαλαρίνα Μαργαρίτα Καμίς και ο Ανδρέι Λιτβίνοβ. Στις 9.30 μ.μ.

Ηλιούπολη

Το σουηδικό σχήμα Cullberg Ballet εμφανίζεται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θα παρουσιάσει δύο ξεχωριστά δείγματα της σύγχρονης σουηδικής δημιουργίας: το έργο «As If», το οποίο αναφέρεται στις ανθρώπινες σχέσεις, σε χορογραφία του Γιόχαν Ινγκερ και το έργο «Fluke» -που λειτουργεί ως συμβολισμός των ορίων εντός των οποίων ζούμε- σε χορογραφία του Ματς Εκ.

Θεσσαλονίκη

Μoυσικη

Λαϊκά, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια παρουσιάζει ο Πέτρος Γαϊτάνος στη συναυλία που δίνει σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία Σχηματαρίου. Μαζί του θα βρίσκεται η Γιώτα Νέγκα. Στις 9.30 μ.μ. H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχηματάρι

Δευτέρα 5/9

Μουσικη – Τραγούδια αγάπης του M. Θεοδωράκη

Αφιερωμένη στα ογδόντα χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη είναι η συναυλία με τίτλο «Τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης» που θα γίνει σήμερα το βράδυ στη Ρωμαϊκή Αγορά. H Νένα Βενετσάνου, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιώργος Θεοδωράκης, η Σόνια Θεοδωρίδου και ο Ζάχος Τερζάκης συναντούν τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και διατρέχουν μαζί όλο το έργο του συνθέτη, με κέντρο την έννοια της αγάπης σε όλες της τις εκφάνσεις. Εναρξη στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Ρωμαϊκή Αγορά, Αθήνα

Συναυλία του Σταύρoυ Ξαρχάκου με την Εθνική Ακαδημαϊκή Ορχήστρα Παρασοδιακών Οργάνων της Ρωσίας (Ossipov) φιλοξενείται σήμερα και αύριο στο Ηρώδειο. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Εθνική Ακαδημαϊκή Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Ρωσίας, η επονομαζόμενη Οσιπόφ, θα ερμηνεύσει έργα Ρώσων συνθετών, ενώ στο δεύτερο, έργα του Σταύρου Ξαρχάκου. H μουσική διεύθυνση είναι του Βλαντιμίρ Πόνκιν.

Ηρώδειο

Συναυλία-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση οργανώνει σήμερα το βράδυ ο Δήμος Χαλανδρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Τραγουδούν ο γιος του καλλιτέχνη, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Μαρία Σουλτάτου και η Γιάννα Κοτοπούλη. Εναρξη στις 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Χαλάνδρι

Την κεντρική συναυλία της φετινής, καλοκαιρινής περιοδείας του δίνει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απόψε στο Θέατρο Λυκαβηττού. Θα παρουσιάσει κομμάτι από το σύνολο της δισκογραφίας του και επιλογές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Τον συνοδεύει η Αθηνά Ρούτση.

Λυκαβηττός

Στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης εμφανίζονται οι Γιάννης Κότσιρας, Μανώλης Φάμελλος και Ραλλία Χρηστίδου. Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας τους και γνωστές επιτυχίες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.

Θεσσαλονίκη

Λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια παρουσιάζει ο Μπάμπης Τσέρτος και η κομπανία του απόψε στον Αγιο Στέφανο, συμμετέχοντας στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου.

Αγιος Στέφανος

Θεατρο

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει του «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». H σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, η μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Πρωταγωνιστούν ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Δημήτρης Πιατάς. Στις 9 μ.μ.

Βύρωνας

Ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης φιλοξενείται σήμερα το βράδυ στο Κηποθέατρο Παπάγου. H σκηνοθεσία-απόδοση είναι της Νανάς Νικολάου, τα σκηνικά-κοστούμια της Χριστίνας Κωστέα και οι χορογραφίες του Βασίλη Μυριανθόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Παύλος Χαϊκάλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Κώστας Φλωκατούλας. Στις 9 μ.μ.

Οδός Κορυτσάς, Παπάγου

Τρίτη 6/9

Μουσικη – O Ορφέας Περίδης στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο συναυλίες δίνει ο Ορφέας Περίδης σήμερα και αύριο το βράδυ στο «Αίθριο των μουσών» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. O δημοφιλής τραγουδοποιός θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο γνωστές συνθέσεις του, με συνοδοιπόρο το πρώτο βράδυ τη Μελίνα Κανά και το δεύτερο τους Μάνο Πυροβολάκη και Ανδριάννα Μπάμπαλη.

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Μία εφ’ όλης της ύλης συναυλία δίνει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απόψε στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Με τραγούδια απ’ όλη τη δισκογραφική του παραγωγή και επιλογές από κομμάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής που αγαπάει.

Βύρωνας

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Διονύσης Τσακνής δίνουν συναυλία στο κηποθέατρο «N. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης. Εναρξη στις 9 μ.μ.

Κρήτη

Τέσσερις γυναικείες φωνές που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών αλλά και τόσο όμοιων μουσικών παραδόσεων, η Σαβίνα Γιαννάτου από την Ελλάδα, η Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, η Λάμια Μπεντιούι από την Τυνησία και η Κατερίνα Κωνσταντίνου από την Κύπρο, συνοδευόμενες από μουσικούς του γκρουπ Primavera en Salonico, δίνουν συναυλία απόψε στο Δημοτικό Θέατρο του Αλσους «Δημήτρης Κιντής» στην Ηλιούπολη. Στις 9 το βράδυ.

Ηλιούπολη

Τετάρτη 7/9

Μουσικη – Σαράντα πέντε χρόνια Γιάννης Σπανός

Τα σαράντα πέντε χρόνια του στο τραγούδι γιορτάζει ο συνθέτης Γιάννης Σπανός με την αποψινή συναυλία στο θέατρο «Φοίνικα» στο Περιστέρι. Τα τραγούδια του θα τραγουδήσουν η Κατερίνα Κούκα, η Φωτεινή Σαββατιανού, ο Αγγελος Χρονάς και ο Κώστας Τζιακούλας. Στις 9 μ.μ.

Περιστέρι

Το οπτικοακουστικό πολυθέαμα «H κιβωτός» του Παντελή Βούλγαρη παρουσιάζεται στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκη. H παράσταση συνδυάζει τους κινηματογραφικούς «σχολιασμούς» του Παντελή Βούλγαρη, τα σκηνικά του Αλέκου Φασιανού και τις ερμηνείες του Μανώλη Μητσιά.

Θεσσαλονίκη

Φωτογραφια

Εκθεση φωτογραφίας της Ράνιας Καραμούζη εγκαινιάζεται στην ΕΠΑΣΚΤ. Σ’ αυτή τη δουλειά η καλλιτέχνις φωτογραφίζει τα λούτρινα κουκλάκια, τα σταυρουδάκια και ό,τι άλλο κρεμούν οι οδηγοί στους καθρέφτες και στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους. Διάρκεια μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Θόλου και Πανός 19α

Θεατρο

Η εταιρεία θεάτρου UtopiArt ανεβάζει το έργο του Ιάκωβου Γ. Πιτσιπίου «O πίθηκος Ξουθ ή Τα ήθη του αιώνος» σήμερα το βράδυ στο θέατρο «Αμόρε». Το έργο γράφτηκε το 1848 και θεωρείται το πρώτο νεοελληνικό πεζογράφημα που ανήκει στο χώρο του φανταστικού. H σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι της Ελενας Τιμπλαλέξη, τα σκηνικά της Κατερίνας Καλφόγλου και τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Μαρία Μαγκανάρη, Αλέξανδρος Μαράτος, Βίκυ Μαστρογιάννη κ.ά. Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Πριγκιπονήσων 10, Πολύγωνο, τηλ. 210-64.68.009

Το κλασικό μιούζικαλ «O Βιολιστής στη Στέγη» παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου απόψε στο Κηποθέατρο Παπάγου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, τη μετάφραση ο Σταμάτης Φασουλής και τα σκηνικά-κοστούμια ο Γιώργος Ασημακόπουλος. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Αφροδίτης Μάνου. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Ρένια Λουιζίδου και ο Κοσμάς Ζαχάρωφ. Στις 9 μ.μ.

Οδός Κορυτσάς, Παπάγου

«Ο Μεγάλος Βασιλέας», η θεατρική παράσταση για παιδιά που παρουσίασε το Θέατρο Τέχνης τη χρονιά που πέρασε, φιλοξενείται απόψε στον Κορυδαλλό. H παράσταση είναι μία διασκευή από το ομώνυμο λαϊκό παραμύθι, που έρχεται από τα βάθη του χρόνου. Το κείμενο καταγράφηκε στα Δωδεκάνησα γύρω στα 1900 και δίδεται με θεατρικό τρόπο, απλό και θεαματικό, με λιτά σκηνογραφικά μέσα που συναντάμε στα παιδικά παιχνίδια, στο κουκλοθέατρο και στο Θέατρο Σικών. H σκηνοθεσία είναι του Κωστή Καπελώνη. Παίζουν και τραγουδούν οι: Φώτης Μακρής, Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαΐτης κ.ά.

Κορυδαλλός

Πέμπτη 8/9

Θεατρο – Οιδίπους Τύραννος στο Θέατρο Βράχων

Το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα και αύριο. O Γιώργος Κιμούλης υπογράφει τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Νόνικα Γαληνέα, τον Τάσο Χαλκιά και τον Γιώργο Νταλάρα. Εναρξη στις 9 μ.μ.

Βύρωνας

Μουσικη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ KNE – Οδηγητή δίνει συναυλία η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας σήμερα το βράδυ, στο Γυμναστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. H ορχήστρα προτείνει μία επιλογή από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα σμυρναίικα τραγούδια τα οποία θα ερμηνεύσουν ο Παντελής Θαλασσινός, η Γιώτα Νέγκα και ο Παναγιώτης Λάλεζας.

Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 9/9

Φωτογραφια – H Ελλάδα μετά τον πόλεμο

Αύριο τελειώνει η έκθεση του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου με τίτλο «Βγαίνοντας από τα χρόνια του πολέμου», με την οποία ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στην ελληνική φωτογραφία της περιόδου 1940-1965. Εκτίθενται έργα των Σπύρου Μελετζή, Βασίλη Μανικάκη, Δημήτρη Λέτσιου, Τάκη Τλούπα, Κώστα Μπαλάφα, Αιμίλιου Σεράφη κ.ά.

Σκόπελος

Σάββατο 10/9

Μουσικη – Συναυλία με έργα Μότσαρτ και Μάζη

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος παρουσιάζει την Bavarian Classics Symphony Orchestra σε μία συναυλία με έργα Μότσαρτ και Σπύρου Μάζη. Την ορχήστρα διευθύνει ο γνωστός Γερμανός μαέστρος Βάλτερ Κάμπφελ. Στο Θέατρο Κολλεγίου Pierce στις 8.30 μ.μ.

Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή

Εικαστικα

Εργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και Φύση αποτελούν τη φετινή εικαστική πρόταση του «Artower», που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο «Roumani» στην Ντάπια Σπετσών. Εκτίθενται έργα των καλλιτεχνών: Αλέξη Αυλάμη, Μάρκου Βένιου, Αννας Γρηγόρα, Ράνιας Κορομηλά, Τάσου Δήμου κ.ά. Διάρκεια έως τις 30 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή