Το μεγάλο κενό στη Λογοτεχνία

Το μεγάλο κενό στη Λογοτεχνία

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπουδή και όχι περίσκεψη χαρακτηρίζει τις ενέργειες του υπουργείου Πολιτισμού, σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου για τον θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων. O υφυπουργός Πολιτισμού κ. Π. Τατούλης έκανε ήδη δεκτές, από τις αρχές Αυγούστου, τις προτάσεις των προέδρων των επιτροπών. Ομως, μέχρι σήμερα, τα μέλη της επιτροπής Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων δεν έχουν συνεδριάσει ούτε για το επικείμενο νομοσχέδιο ούτε, φυσικά, για τα βιβλία του τρέχοντος έτους. Αντ’ αυτού, το ΥΠΠΟ φαίνεται να αποδέχεται άκριτα προτάσεις που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διεύρυνση και στο «άνοιγμα του θεσμού στην κοινωνία».

Ετσι, καθηγητές Πανεπιστημίου, κυρίως από έδρες νεοελληνικών σπουδών του εξωτερικού, εκδότες, αλλά και επιτροπές αναγνωστών θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο παρέμβασης στην επιτροπή. Ενας θεσμός που γίνεται του χρόνου 50 ετών χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή