Θεατρικά κοστούμια του ΚΘΒΕ

Θεατρικά κοστούμια του ΚΘΒΕ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Οι «Νεφέλες» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ρεμούνδου. «Τραχίνιες», «Εκάβη», «Ηρακλής», «Ορνιθες», «Ικέτιδες», «Φοίνισσες», «Ηλέκτρα», «Επτά επί Θήβας», «Αντιγόνη», «Σφήκες», «Πλούτος»… Μια μεγάλη έκθεση κοστουμιών, φωτογραφικού υλικού και αφισών θα αρχίσει να φιλοξενείται στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου της Θεσσαλονίκης από τις 11 του μηνός στις 12 το μεσημέρι.

«Μεγάλοι δημιουργοί του θεατρικού ενδύματος». Πρόκειται για τις παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Οσοι επισκέφτηκαν το καλοκαίρι το Μουσείο Επιδαυρίων είδαν τμήμα της συλλογής στην έκθεση για τα 30 χρόνια συμμετοχής του ΚΘΒΕ στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Οι επισκέπτες της νέας έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις δημιουργίες ενδυματολόγων, μαζί και εικαστικών καλλιτεχνών, ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο θέατρο, όπως ο Απόστολος Βέττας, ο Δαμιανός Ζαρίφης, ο Γιώργος Ζιάκας, η Ευαγγελία Κιρκινέ, η Τίτη Κυριακίδου, ο Αντώνης Κυριακούλης, η Ιωάννα Μανωλεδάκη, ο Γιάννης Μετζικώφ (o οποίος είναι και καλλιτεχνικός επιμελητής της έκθεσης), η Ιωάννα Παπαντωνίου, ο Γιώργος Πάτσας, ο Διονύσης Φωτόπουλος…

Επίσης θα εκτίθενται μάσκες και καπέλα από τους «Βατράχους» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και τις «Θεσμοφοριάζουσες» με την υπογραφή της Κούλας Αντωνιάδη. Παράλληλα, θα προβάλλεται DVD από το αρχείο του Θεατρικού Μουσείου με επιλεγμένα αποσπάσματα από παραστάσεις των Επιδαυρίων. H είσοδος για την έκθεση θα είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή