ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ATZENTA

ΘΕΑΤΡΟ

«Οιδίπους Τύραννος» από το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» απόψε και αύριο στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Κιμούλης.

– Στο Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι (9 μ.μ.) η παράσταση «Αγαμέμνων» του Αισχύλου από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης.

– «Ερωφίλη» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι (9.30 μ.μ.).

– «Κοινός Λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου από το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» (σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος) στο Κηποθέατρο Νίκαιας (9 μ.μ.).

– «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» από το Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου στο ρωμαϊκό ωδείο της Πάτρας. Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης.

– «Αλκηστις» του Ευριπίδη από το «Θέατρο των Vivi» (σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις) στα Χανιά (στον αίθριο χώρο του Μοναστηριού του Καρόλου στην παλιά πόλη).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Θερινό Πατάρι 2005». H ομάδα «Σπείρα-Σπείρα» του Σταμάτη Κραουνάκη σε μια μουσικοχορευτική παράσταση στο Κερατσίνι (Πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου», Σελεπίτσαρι, 9 μ.μ.).

– «O βιολιστής στη στέγη» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Κηποθέατρο Παπάγου (9 μ.μ.).

– Στο Βεάκειο ο Γιάννης Κότσιρας. Μαζί του ο Μανώλης Φάμελλος και η Ραλλία Χρηστίδου.

– Τρεις μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν απόψε στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Νύχτα Μουσείων»: Στο αρχαιολογικό μουσείο Βραυρώνας δίνει συναυλία η Μαρίζα Κωχ («Κήπος Σαπφούς», 8.30 μ.μ.). Στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας ο Λουδοβίκος των Ανωγείων (8 μ.μ.). Στο αρχαιολογικό μουσείο Αργους οι Παναγιώτης Καραδημήτρης, Ελσα Μουρατίδου και Κώστας Παπαδόπουλος (9 μ.μ.).

– Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στον Ταύρο (9 μ.μ.) ο Δημήτρης Μπάσης.

– 5ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο. Απόψε δίνει συναυλία η Μαρία Φαραντούρη.

– H Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Τραγουδούν οι Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα και Παναγιώτης Λάλεζας.