Οι αλλες ταινιες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανθρώπινη φύση» (**) Φλύαρη αγγλική ταινία εποχής, γυρισμένη από τον Γάλλο Ρεζίς Βαρνιέ. Το 1870, ένας Σκωτσέζος ανθρωπολόγος αιχμαλωτίζει ένα ζευγάρι πυγμαίων και τους μεταφέρει με τη βοήθεια μιας εμπόρου εξωτικών ζώων στο Εδιμβούργο. Εχει σκοπό να τους μελετήσει μαζί με δυο συναδέλφους του και να στηρίξει μια θεωρία για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Κάποια στιγμή, όμως, συνειδητοποιεί πως έχει απέναντί του ανθρώπους και όχι «εξελιγμένα» ζώα, τα οποία προορίζονται να εκτεθούν σε ζωολογικούς κήπους, και έρχεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τους αλαζόνες συναδέλφους του. Επί της ουσίας, ο Βαρνιέ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η επιστήμη δίχως ηθική δεν διαφέρει από τη δουλεμπορία. Με Τζόζεφ Φάινς, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Ιαν Γκλεν.

«Τemporada de patos» (**) Ασπρόμαυρη μεξικανική ταινία του Φερνάντο Εϊμπκε. Στιγμιότυπα από τη ζωή δύο βαριεστημένων 14χρονων που περνούν μια Κυριακή μόνοι στο διαμέρισμα του ενός. Μινιμαλισμός, εσωτερικοί ρυθμοί και αίσθηση φρεσκάδας. Σαν απόηχος ταινίας του Τζιμ Τζάρμους.

«Η αυτοκρατορία των λύκων» (*) Γαλλικό αστυνομικό θρίλερ του Κρις Ναόν με τον Ζαν Ρενό, που μπερδεύει τα πάντα με φορτωμένο τρόπο και επιτήδευση. H έρευνα για τις δολοφονίες ενός σίριαλ κίλερ, καταλήγει στην Καππαδοκία, μέχρι και στους Γκρίζους Λύκους!

«Κατσαριδάκι για πάντα» (**) O Χέρμπι, το αυτοκίνητο «σκαραβαίος» με την ξεχωριστή νοημοσύνη, αποκτά νέο ιδιοκτήτη, την κόρη ενός μηχανικού αγωνιστικών αυτοκινήτων. «Παιδικό» με κάθε σημασία της λέξης, εκτός από τα στενά και κοντά ρούχα της πρωταγωνίστριας Λίντσεϊ Λόχαν.

Μια υπέροχη μέρα (*) Και μια ελληνική πρεμιέρα, η ταινία του Ντίνου Μαυροειδή με έξι -αναληθοφανείς- ιστορίες, που διαδραματίζονται το ίδιο 24ωρο στην Αθήνα. Με τη Πέμη Ζούνη και τον K. Μαρκουλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή