«Ειρήνη» στη Θεσσαλονίκη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά την παρουσίασή της σε πολλές πόλεις και τη συμμετοχή της στα φετινά Επιδαύρια. Απόψε, το Σάββατο και την Κυριακή θα ανεβεί στο Θέατρο Δάσους, ενώ από τις 21 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο.

Η παράσταση του ΚΘΒΕ στην οποία πρωταγωνιστεί ο Θύμιος Καρακατσάνης επιβεβαιώνει αυτή τη διαχρονικότητα και την επικαιρότητα του έργου μέσα από ένα σύγχρονο ανέβασμα και μια νέα σκηνοθετική αντίληψη που φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιάννη Ιορδανίδη. Τη μετάφραση έχει κάνει ο K. X. Μύρης και τα σκηνικά ο Γιώργος Σουγλίδης, ενώ τα κοστούμια ο Κένυ ΜακΛέλαν. Τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Χριστιανάκης και τη χορογραφία ο Ισίδωρος Σιδέρης.

40 ηθοποιοί

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Τάκης Παπαματθαίου, Κώστας Χαλκιάς, Γιώργος Γαλίτης, Γιώργος Τσάτσαρης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κώστας Σαντάς, Δημήτρης Διακοσάββας, Χάρης Γεωργιάδης, Νίκος Καπέλιος, Τάσος Κοντραφούρης, Δήμος Κουτρούλης, Νίκος Μαγδαληνός, Κώστας Μπάσης, Γιώργος Ντουμούζης, Αστέρης Πελτέκης, Στέργιος Τζαφέρης, Γιάννης Τσορτέκης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή