Φλαμένκο στου Παπάγου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο η Μεσόγειος, λίγο το χορευτικό μας ταμπεραμέντο, οι Ισπανοί μάλλον δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους παρακολουθώντας τον ελληνικό ενθουσιασμό για το φλαμένκο. Ετσι εξηγούνται και οι τακτικές μετακλήσεις συγκροτημάτων φλαμένκο από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για το φετινό καλοκαίρι μας προσφέρουν οι δύο βραδιές φλαμένκο απόψε και αύριο στο Κηποθέατρο Παπάγου. Στον μαγικό κόσμο του παθιασμένου χορού θα μας ταξιδέψουν μία ισπανική και μία ελληνική ομάδα. Το εξ Ισπανίας συγκρότημα καθοδηγεί ο συνθέτης και βιρτουόζος της κιθάρας Γεράρδο Νούνεζ. Μαζί του μία μεγάλη ομάδα μουσικών και η Κάρμεν Κόρτες, χορεύτρια ταυτισμένη με το φλαμένκο. Στην Αθήνα ο Νούνεζ θα παρουσιάσει και δείγματα της τελευταίας του δισκογραφικής δουλειάς.

Το σχήμα «Flamenco Aire», δημιούργημα του Χρίστου Τζιφάκι, αποτελείται από μουσικούς με διαφορετικές μουσικές επιρροές (τζαζ, φλαμένκο, κλασική). Οσο για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν, αποτελείται από πρωτότυπες συνθέσεις του Χρίστου Τζιφάκι και διασκευές που συνδυάζουν τα παραπάνω στοιχεία πάνω στη ρυθμική βάση του φλαμένκο και του ηχοχρώματος της κιθάρας, ενώνοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο τόσο στη μουσική όσο και στις χορογραφίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή