Μπετόβεν, Μπραμς, Μπρούκνερ

Μπετόβεν, Μπραμς, Μπρούκνερ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Αθήνα για να εμφανιστώ για δεύτερη φορά στο ιστορικό Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Θυμάμαι καλά πόσο εμπνευσμένη ήταν η πρώτη συναυλία πριν από πολλά χρόνια με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας». O Myung Whun Chung διευθύνει μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, την Dresden Staatkapelle, αύριο και την Κυριακή, στις 8.30 το βράδυ, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η ορχήστρα είναι μία από τις παλαιότερες ορχήστρες παγκοσμίως καθώς συμπλήρωσε 450 χρόνια ζωής τον Σεπτέμβριο του 1998, με εξαιρετικά πλούσια παράδοση. Μεγάλοι δημιουργοί έχουν γράψει για την Dresden Staatkapelle ενώ σημαντικοί διευθυντές ορχήστρας και σολίστ έχουν συμπράξει και συμπράττουν μαζί της.

Το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας της ορχήστρας το Σάββατο περιλαμβάνει τη «Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, οp 68», την Ποιμενική του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και τη «Συμφωνία αρ. 1 σε ντο ελάσσονα, op 68» του Γιοχάνες Μπραμς.

Την Κυριακή συμπράττει με την ορχήστρα ο διεθνούς φήμης σολίστ Κυπριανός Κατσαρής, ο οποίος θα ερμηνεύσει το «Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, op 37» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η ορχήστρα θα ερμηνεύσει το έργο του Αντον Μπρούκνερ, «Συμφωνία αρ. 4 σε μι ύφεση μείζονα», τη «Ρομαντική».

Από το 2000 η Dresden Staatkapelle εμφανίζεται σε διοργανώσεις στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στη Νότιο Κορέα, στην Ταϊβάν, στην Αμερική και σε όλη την Ευρώπη. Αξίζει να αναφέρουμε τον μακρύ κατάλογο των ηχογραφήσεων συμφωνικών έργων και όπερας από το 1920.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή