Φιλ Κόλινς, Madredeus, A-ha…

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Φιλ Κόλινς και τους Πορτογάλους κοσμοπολίτες Madredeus μέχρι τις κυρίες της τζαζ Ντι Ντι Μπριτζγουότερ και Μαντλέν Πεϊρού και τους «πρίγκιπες» της ποπ τη δεκαετία του ’80 A-ha, οι συναυλίες του φθινοπώρου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές του καλοκαιριού, αφού προτάσεις υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες.

Ενα από τα πιο σημαντικά γεγονότα είναι η συναυλία του Φιλ Κόλινς ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας του «First Final Farewell Tour». Την 1η Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κι έχοντας μαζί του στη σκηνή μία μεγάλη ομάδα τραγουδιστών και μουσικών θα παρουσιάσει όλες τις επιτυχίες του ερμηνεύοντας δύο ρόλους: εκείνον του τραγουδιστή, αλλά κι εκείνον του ντράμερ για τον οποίο άλλωστε είναι εξίσου διάσημος.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται και οι A-ha, το γκρουπ που πρωταγωνίστησε στην ποπ σκηνή τη δεκαετία του ’80. Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, θα δώσουν δύο συναυλίες σε χώρους που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Μόλις θα έχουν κυκλοφορήσει και το νέο τους άλμπουμ «Αnalogue».

Μέχρι τότε, όμως, έχουμε και λέμε. Στις 12 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Γης Θεσσαλονίκης εμφανίζεται η «βασίλισσα του βιολιού» Βανέσα Μέι, σ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες τις αγαπημένες της μελωδίες. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο γνωστό χειμερινό στέκι της Λιοσίων Gagarin 205 θα βρίσκονται οι Jon Spencer Blues Explosion, το καταιγιστικό τρίο από τις ΗΠΑ που συνδυάζει τη ροκ με το πανκ, το μπλουζ και το χιπ χοπ, δημιουργώντας ένα δυνατό ήχο με φρενήρεις κιθάρες και κοφτερά ντραμς.

Λίγες ημέρες μετά, οι Madredeus ξεκινούν από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 27/9 για να καταλήξουν στο Θέατρο Λυκαβηττού στις 29 του μήνα. Το δημοφιλές στην Ελλάδα σχήμα, με την αγγελική φωνή της Τερέζας Σαλγκέιρο, εδώ και 18 περίπου χρόνια παρουσιάζει μία μοντέρνα και ιδιαίτερη παραλλαγή της λαϊκής παράδοσης της πατρίδας τους Πορτογαλίας.

Παραμένουμε στο Θέατρο Λυκαβηττού, αλλάζουμε όμως σκηνικό για να υποδεχθούμε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου τους Nightwish, μία από τις διάσημες αυτήν την εποχή μέταλ μπάντες παγκοσμίως.

Η εμφάνισή τους στην Ελλάδα, η δεύτερη μετά το Rockwave του 2004, εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους για το άλμπουμ «Once», η οποία έφτασε τους 150 σταθμούς σε όλον τον κόσμο. Ούτε οι φίλοι της τζαζ μουσικής θα μείνουν δυσαρεστημένοι, αφού στις 9 Νοεμβρίου περιμένουμε την 55χρονη ντίβα Ντι Ντι Μπριτζγουότερ η οποία θα δώσει μία συναυλία στην «Αθηνών Αρένα» και στις 23 Οκτωβρίου την 22χρονη Μαντλέν Πεϊρού, ένα ανερχόμενο αστέρι της σκηνής, για την οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία και όχι άδικα… Οι ερμηνείες της σε κλασικά τραγούδια που περιλαμβάνονται στο τελευταίο της άλμπουμ «Careless Love» μαζί με κάποιες δικές της συνθέσεις, είναι εντυπωσιακές. Εχουν βάθος, συναίσθημα αλλά και τη δροσιά της ηλικίας της. Μην τη χάσετε.

Να σημειώσουμε ότι στις 14/10 ανοίγει το αθηναϊκό τζαζ στέκι Half Note Jazz Club φιλοξενώντας για μία εβδομάδα τον Νεοϋορκέζο μετρ του φανκ Funk Milo Ζ.

Τέλος, μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε δύο σημαντικά συγκροτήματα, τους STEREO MCs και τους Deus και τα δύο με καινούργια άλμπουμ στις αποσκευές τους. Θα φιλοξενηθούν στον νέο χώρο όπου μετακομίζει το ιστορικό Ρόδον, στο Club 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή