Χατζιδάκις με Στέλλα Κυπραίου

Χατζιδάκις με Στέλλα Κυπραίου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ορχηστρική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι η Στέλλα Κυπραίου πάντα την ξεχώριζε. Ετσι κι αλλιώς, δεν είναι μόνο μια πολύ καλή κιθαρίστρια αλλά υπήρξε και καλή συνεργάτης του κορυφαίου συνθέτη επί15 χρόνια, αρχίζοντας από το τέλος της δεκαετίας του ’70.

Δουλεύοντας μαζί του, έζησε από κοντά τη δημιουργία πολλών έργων του, συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις, αλλά και σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις 17 του μηνός η Στέλλα Κυπραίου, στο πλαίσιο των εδηλώσεων του Δήμου Μεταμόρφωσης «Μέρες φθινοπώρου», θα παρουσιάσει την «Ερωτική πολυρυθμία» με μουσικές από το θέατρο και τον κινηματογράφο για κιθάρα και μαντολίνο αλλά και τραγούδια από τους κύκλους «Ρεφλέξιον», «Πορνογραφία», «H εποχή της Μελισσάνθης», «Αθανασία» κ. ά.

Ετσι κι αλλιώς ο δίσκος της «Ερωτική πολυρυθμία» που περιλαμβάνει 21 οργανικά κομμάτια, πέντε για σόλο κιθάρα και 16 για κιθάρα μαντολίνο είναι μια όαση στην ευκολία της εποχής.

Η συναυλία που έχει ελεύθερη είσοδο θα γίνει στην πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος. Μαζί της θα είναι η Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο και στη φωνή η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου ενώ στην αφήγηση των κειμένων ο Ιωάννης Ψάρρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή