Δεκαπέντε Ελληνες εικαστικοί στην Κίνα

Δεκαπέντε Ελληνες εικαστικοί στην Κίνα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι διεθνείς θεσμοί στην Κίνα δεν έχουν να επιδείξουν ιδιαίτερο ιστορικό βάθος. Λογικό: η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου προετοιμάζεται για τον μεγάλο ρόλο που της επιφυλάσσει ο 21ος αιώνας, εξασκούμενη σε διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Και είναι φυσικό, η νέα κινεζική εξωστρέφεια να αγγίζει και την τέχνη. Επομένως η 2η Διεθνής Μπιενάλε του Πεκίνου με θέμα «Σύγχρονη τέχνη με ουμανιστικές αναφορές» (η απαραίτητη «σοσιαλιστική» πινελιά…) εντάσσεται σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Εγκαινιάζεται στις 20 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών και στο Μουσείο Τεχνών του Μνημείου της Χιλιετίας, διοργανώνεται από πλήθος τοπικών φορέων κι έχει πληθωρική ελληνική παρουσία. Δεκαπέντε Ελληνες καλλιτέχνες επιλέχθηκαν από την 20μελή επιτροπή των επιμελητών και ύστερα από διεθνή πρόκληση ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τους: Σώτο Αλεξίου, Χρήστο Αλευρά, Ρούλα Αναγνώστου, Χρύσα Βαθιανάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Δημήτρη Γρατσία, Θάνο Ζακόπουλο, Πολυξένη Κασδά, Χάρη Κοντοσφύρη, Αλεξία Ξαφοπούλου, Σταύρο Παναγιωτάκο, Γιώργο – Παντελή Συράκη, Σωτήρη Σωτηρίου, Λωρέττα Τσαβάκη και Αννα Φιλίνη.

Οι περισσότεροι ενέργησαν αυτόνομα: πληροφορήθηκαν το γεγονός μέσω του Διαδικτύου, δήλωσαν συμμετοχή με τα έργα τους κι αυτές τις ημέρες ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την πρωτεύουσα της Κίνας. Το ενδιαφέρον είναι πως η πλειοψηφία των έργων έχει εικονογραφικό πλαίσιο, είναι ζωγραφική. Συνολικά θα λάβουν μέρος 500 καλλιτέχνες από 60 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή