Ανατρεπτικό και πικάντικο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορείτε να τραγουδήσετε, να χορέψετε και όχι μόνον. Μπορείτε να πετάξετε ρύζι αλλά και χαρτί υγείας, να καταβρέξετε τη σκηνή και τους ηθοποιούς με νερό(!), να φορέσετε ζαρτιέρες και τακούνια, να κάνετε θόρυβο, να φωνάξετε, ακόμη και να γιουχάρετε… H συμμετοχή του κοινού είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του «Rocky Horror Show». Το θρυλικό μιούζικαλ του Richard O’ Brien θα παρουσιαστεί μόνο για τέσσερις βραδιές, αύριο, μεθαύριο, την Παρασκευή και το Σάββατο στο θέατρο του Λυκαβηττού. Σε όσους θεατές επιθυμούν, θα δοθεί η τσάντα με όλα τα απαραίτητα εφόδια και ένας ειδικός οδηγός χρήσης…

Ο θρύλος του «Rocky Horror Show» ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στο Λονδίνο όταν ο Richard O’ Brien αποφάσισε να δημιουργήσει μια θεατρο-μουσική παραλλαγή των b-movies επιστημονικής φαντασίας, του ήρωα των κόμικς «Dr Strange» και του «Rock n’ Roll»». Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 19 Ιουνίου του 1973, σε ένα μικρό 60θέσιο πειραματικό θέατρο. Τον επόμενο χρόνο άρχισαν τα γυρίσματα της ταινίας του «Rocky Horror Picture Show». H αποτυχία ήταν παταγώδης, όμως από το 1976, όταν ξεκίνησαν οι μεταμεσονύχτιες προβολές του, όλα άλλαξαν. Το «Rocky Horror Show» εξαπλώθηκε παγκοσμίως ως ένα cult φαινόμενο… Εδώ και εννέα χρόνια η παράσταση του μιούζικαλ περιοδεύει ανά την Ευρώπη σε σκηνοθεσία του Christopher Malcolm. Ενας από τους τελευταίους σταθμούς της δεκάχρονης περιοδείας του είναι η Αθήνα. Πώς αισθάνεται ένας ηθοποιός που παίζει στο «Rocky Horror Show»; Την απάντηση έδωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Hans Goezfried, ο οποίος εμφανίζεται στον ρόλο του αφηγητή: «Αυτός ο διάλογος με τους ανθρώπους, διαφορετικούς κάθε μέρα, με διαφορετικές προσωπικότητες και προσδοκίες, είναι μια απίστευτη πρόκληση!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή