Ανγκ Λι, πρώτος στη Μόστρα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι την τελευταία στιγμή φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα της 62ης Μόστρα ήταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ με το «Καληνύχτα και καλή τύχη», όμως η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Ντάντε Φερέτι έκανε διαφορετική επιλογή. Το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ απονεμήθηκε στο «Brokeback mountain» του Ανγκ Λι, το ερωτικό δράμα μεταξύ δύο γκέι καουμπόηδων στο Γουαϊόμινγκ του ’60. Οπως δήλωσε ο Ανγκ Λι, η ταινία είναι «μια σπουδαία αμερικανική ιστορία αγάπης, μοναδική και παγκόσμια. Είμαι τόσο χαρούμενος που επικράτησε εδώ και είχε τόσο θερμή υποδοχή».

Η ταινία του Κλούνεϊ, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος, κέρδισε τελικά δύο διακρίσεις, το βραβείο σεναρίου και α΄ αντρικού ρόλου για τον Ντέιβιντ Στράτχερν. Το αντίστοιχο γυναικείο βραβείο κέρδισε η Ιταλίδα Τζοβάνα Μετζοτζόρνο για το «Κτήνος στην καρδιά», ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας πήρε ο Φιλίπ Γκαρέλ για το «Les amants reguliers». H ίδια ταινία κέρδισε και το βραβείο φωτογραφίας. Το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στη «Mary» του Εϊμπελ Φεράρα. Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στην Ιζαμπέλ Ιπέρ για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, ενώ τιμητικός Χρυσός Λέων δόθηκε στη Στεφανία Σαντρέλι, μία από τις σταρ του ιταλικού σινεμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή