Γιαπωνέζικοι κήποι στη σκηνή

Γιαπωνέζικοι κήποι στη σκηνή

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρωτοποριακή παράσταση που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Για δεύτερη συνεχή χρονιά παρουσιάζεται (από αυτήν την Κυριακή 18 του μήνα) στο «Bios» (Πειραιώς 84) το «διαδραστικό» θέαμα του «Θεάτρου Νέων» με τίτλο «Γιαπωνέζικοι κήποι, Μια ιστορία πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί». H σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Σεϊτάνη.

Η παράσταση συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση, τη μουσική, τον χορό, το θεατρικό παιχνίδι και τις νέες τεχνολογίες για να αφηγηθεί ένα μύθο για τους γιαπωνέζικους κήπους. Οι κήποι στην Ιαπωνία αποτελούν οι ίδιοι μια μορφή διήγησης. Κατά τον μύθο, ο Σίρο, ένας μικρός Γιαπωνέζος, ήταν ο πρώτος που έφτιαξε τέτοιους κήπους. Κατά τη διάρκεια του θεάματος προσκαλεί τους φίλους του (θεατές), ατομικά ή ομαδικά, να εξερευνήσουν τους κήπους, που είναι εντυπωσιακές συνθέσεις κινούμενων εικόνων πάνω σ’ ένα «μαγικό» χαλί (εφοδιασμένο με ειδικούς αισθητήρες) το οποίο αντιδρά σε οποιαδήποτε επαφή! Οι κινούμενες εικόνες που ανοίγουν πάνω στο χαλί δημιουργούν μια interactive (διαδραστική) σχέση με τους θεατές, επιτρέποντας να βρει ο καθένας τους τον δικό του τρόπο προσέγγισης σε διαφορετικές εξερευνήσεις και διασκεδαστικά παιχνίδια.

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. και 3 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή