O A. Μπράις Ετσενίκε στην Αθήνα

O A. Μπράις Ετσενίκε στην Αθήνα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O εκκεντρικός άγριος κόσμος των μεγαλοαστών στη Λίμα αποτυπώνεται στο βιβλίο «Ενας κόσμος για τον Τζούλιους» του Περουβιανού συγγραφέα Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε (μετ. Γιώργος Ρούβαλης, εκδ. Scripta). Την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, ο Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε επισκέπτεται την Αθήνα και θα υποδεχθεί τους Ελληνες αναγνώστες του στη Στοά του Βιβλίου, στις 8 μ.μ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θερβάντες, τις εκδόσεις Scripta, από την πρεσβεία της Ισπανίας και την πρεσβεία του Περού στην Αθήνα. Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν ο Φίλιππος Δρακονταειδής και ο μεταφραστής Γιώργος Ρούβαλης. O Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Ινστιτούτου Θερβάντες, γεννήθηκε στη Λίμα του Περού το 1939 και μεγάλωσε σε μια οικογένεια τραπεζιτών. Στα βιβλία του, με την ειρωνική ματιά του αιώνιου ταξιδιώτη, ενσαρκώνει ένα ευρύ τοπίο χαρακτήρων, που κινούνται πάντα ανάμεσα στην ανάγκη της αναζήτησης του δρόμου και την επιβεβαίωση της απώλειάς του, γεγονός που τους δένει, αρχικά, με την έλλειψη αγάπης και με ένα διαφορετικής έντασης αίσθημα ξεριζωμού.

Ο Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε έχει τιμηθεί, για το έργο του, με πολλά βραβεία στο Περού, στην Ισπανία και στη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή