Υπομονή ώς τη Δευτέρα για τα ΔΕΣΤΕ

Υπομονή ώς τη Δευτέρα για τα ΔΕΣΤΕ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

And the winner is… Την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η ανακοίνωση και η απονομή του 4ου Βραβείου ΔΕΣΤΕ στις 8.30 το βράδυ, στο ισόγειο των εγκαταστάσεων του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος (Ομήρου 8, Νέο Ψυχικό). Οι έξι υποψήφιοι καλλιτέχνες, Κωστής Βελώνης, Ντόρα Οικονόμου, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Poka-Yio, Στέφανος Τσιβόπουλος και Δημήτρης Φουτρής ανήκουν στη νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά δημιουργών. Παρουσιάζουν τη δουλειά τους, ήδη από τις 19 Μαΐου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στον πρώτο όροφο των εγκαταστάσεων του ΔΕΣΤΕ σε μια έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Η κριτική επιτροπή

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που θα επιλέξει τον νικητή είναι ο Δάκης Ιωάννου, πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, ο Nicolas Bourriaud, διευθυντής στο Palais de Tokyo του Παρισιού, ο καλλιτέχνης Urs Fischer, η συλλέκτις Pauline Karpidas και ο Scott Rothkopf, αρχισυντάκτης, περιοδικό ARTFORUM. H απονομή του βραβείου συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ. Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη θεσμοθετήθηκε το 1999 με σκοπό να υποστηρίξει και να προωθήσει τις εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική εικαστική δημιουργία. Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Ελληνα καλλιτέχνη, που ζει είτε στη χώρα του είτε στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια βραβεύτηκαν η Γεωργία Σαγρή και η Μαρία Παπαδημητρίου. Στόχος του Βραβείου είναι η παρουσίαση του έργου μιας νέας, ανερχόμενης γενιάς καλλιτεχνών και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του Ιδρύματος για τη στήριξη και προώθηση της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή