Απάντηση του κ. Π. Τατούλη για τη Λυρική

Απάντηση του κ. Π. Τατούλη για τη Λυρική

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανάδειξη χθες από την «K» των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Λυρική Σκηνή, λόγω της εγκατάλειψής της από το υπουργείο Πολιτισμού, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων μακροσκελή γραπτή δήλωση του υφυπουργού Πολιτισμού Π. Τατούλη και επιστολή της M. Δαμανάκη στην «K» στην οποία η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι για τα προβλήματα της Λυρικής έχει υποβληθεί ερώτηση προς το ΥΠΠΟ από τις 6 Ιουλίου χωρίς να έχει ακόμη απαντηθεί.

Ο κ. Τατούλης δεν απαντά ευθέως στα ζητήματα που έθεσε το άρθρο της «K», δηλαδή τη διοικητική και οικονομική εγκατάλειψη της Λυρικής, αλλά εμπλέκει ζητήματα όπως το κτιριακό και κάνει λόγο γενικά για φάση συμμαζέματος οικονομικών ανοιγμάτων των διοικούντων δημόσιους φορείς.

Για την παραίτηση του διευθυντή της Λυρικής Λ. Καρυτινού, που μένει αναπάντητη από τις 6/7/05, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ίδρυμα χωρίς διοίκηση και ρεπερτόριο για την αρχόμενη περίοδο, ο υφυπουργός δηλώνει ότι «εξετάζουμε συνολικότερα τα προβλήματα της Λυρικής, ώστε να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση»… Για τα 3,3 εκατ. ευρώ που χρωστά το ΥΠΠΟ στη Λυρική ο κ. Τατούλης αναφέρει ασαφώς ότι «έχει δεσμευθεί για την επιπλέον χορήγηση 1,65 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους»…

«Βασική προτεραιότητα» του ΥΠΠΟ για τη Λυρική, κατά τον κ. Τατούλη, «είναι το θέμα του ζητήματος (sic) της στέγης», για το οποίο αναμένεται εντός των ημερών «πρακτικό» σχετικής επιτροπής…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή