O X. Μπούρας πρόεδρος στην ΕΜΣΑ

O X. Μπούρας πρόεδρος στην ΕΜΣΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O καθηγητής του ΕΜΠ Χαράλαμπος Μπούρας επανεξελέγη στη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΕΣΜΑ) βάζοντας (ίσως) ένα τέλος στη φημολογία περί δραστικών αλλαγών και καθυστερήσεων στην πορεία των έργων στα μνημεία του Ιερού Βράχου. Στη νέα ΕΣΜΑ συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές Ισμ. Τριάντη, Π. Θέμελης, Ολγ. Παλαγγιά, Π. Ρηγοπούλου, επίσης ο τ. γεν. διευθυντής Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων I. Δημακόπουλος που με την εμπειρία του θα συμβάλει κι αυτός στην επιτάχυνση των έργων όπως άλλωστε και ο νυν διευθυντής, Δ. Ζιρώ, αλλά και οι: Αλκ. Χωρέμη, Αλ. Μάντης, K. Κυπαρίσση, N. Μίνως. H μόνη θέση που απομένει να καλυφθεί (του M. Κορρέ έλαβε ο I. Δημακόπουλος) είναι του K. Ζάμπα που υπέβαλε και εγγράφως την παραίτησή του προχθές.

Εν τω μεταξύ τέσσερα νέα πρόσωπα συμμετέχουν στην Επιτροπή Ενοποίησης – Ανάδειξης Αρχαιολογικών Χώρων του Μαραθώνα. Εκτός από την B. Βασιλοπούλου (προϊσταμένη της B ΕΠΚΑ), την επιτροπή αποτελούν οι: I. Δημακόπουλος, N. Μουρτζάς, K. Μπολέτης X. Μπούρας, Π. Θέμελης, N. Βαλάκου, Βλ. Κουμπούσης.

Το μεγαλύτερο μέρος των έργων έχει προχωρήσει στον Μαραθώνα αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Απομένουν λεπτομέρειες αλλά και ανοιχτά μέτωπα όπως το αιγυπτιακό Ιερό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή