Χορευτές εκρηκτικής ενέργειας

Χορευτές εκρηκτικής ενέργειας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσίες γνωστών χορογράφων από το εξωτερικό αλλά και παραστάσεις νέων Ελλήνων καλλιτεχνών σημαδεύουν τον 10ο Διεθνή Μήνα Χορού Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε με τη «Μνήμη των Κύκνων» του Κωνσταντίνου Ρήγου και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του μήνα. Ολες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποψινή παράσταση της διάσημης γαλλικής ομάδας «Carolyn Carlson Company» με την πρόσφατη παραγωγή της Κάρολιν Κάρλσον «Tigers in the tea house». H δουλειά αυτή πλέκει την ανατολική κουλτούρα με τον μυστικισμό της Δύσης. «Επειτα από επισκέψεις μου στην Ανατολή και σπουδές χρόνων της ζεν-βουδιστικής φιλοσοφίας και άσκησης, από τις οποίες έχω επηρεαστεί βαθύτατα, δημιούργησα αυτό το τρίο. Συνάντησα τρεις Ασιάτες χορευτές με εκπληκτική ενέργεια και όραμα. H δύναμή τους θυμίζει τίγρεις που πηδούν από ακινησία σε μια επίδειξη εκρηκτικής ενέργειας, μετατρέποντας την ποίηση του διαλογισμού σε πράξη», σημειώνει χαρακτηριστικά η χορογράφος Κάρολιν Κάρλσον. H μουσική είναι του John Boswell. Χορεύουν οι Yutaka Takei, Zheng Wu και Ye Hyo Seung. Σειρά έχει, στις 22 του μήνα, το έργο «Lapland» της Ιωάννας Πορτόλου για την ομάδα «griffon». Ενα τοπίο απέραντου λευκού, νεκρικής σιγής και παγωνιάς με πρωταγωνιστές το βίντεο του Λευτέρη Χαρίτου, τη μουσική σύνθεση του Θοδωρή Αμπαζή και πέντε χορευτές. Δύο μέρες μετά (24/9) η ομάδα χορού «xsoma» θα παρουσιάσει την «άπνοια» («χορογραφία για πέντε ζεύγη πνευμόνων») σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Δημήτρη Τσιαπκίνη. Με ενθουσιασμό αναμένεται η εμφάνιση του Ισραηλινού χορευτή και χορογράφου Εμάνουελ Γκατ (26/9, «Winter Voyage», «The Rite of Spring»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή