Ημέρες μουσικής στη Ρόδο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνεται στη Ρόδο το φεστιβάλ «Ημέρες μουσικής» που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων σε συνεργασία με την εταιρεία συναυλιών «Φόρμιγξ». O θεσμός ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό να συνδυάσει το μοναδικό περιβάλλον της Παλιάς Πόλης της Ρόδου με τους ήχους της αναγεννησιακής και τη μπαρόκ μουσικής. Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Τάσος Βενετοκλής.

Το πρόγραμμα

Απόψε παρουσιάζεται στην Παναγιά του Κάστρου με το συγκρότημα πρώιμης και μπαρόκ μουσικής, «Latinitas Nostra» με τους Θεοδώρα Μπάκα (τραγούδι), Σίμο Παπάνα (μπαρόκ βιολί), Φανή Βοβώνη (μπαρόκ βιολί), Eva Sola (μπαρόκ βιολοντσέλο), Γεράσιμο Χοϊδά (εκκλησιαστικό όργανο), Μαρκέλλο Χρυσικόπουλο (τσέμπαλο, διεύθυνση) στο έργο O «Μύθος του Ορφέα» σε μουσική A. Scarlatti, A. Sartorio, J. Fux, G. B. Pergolesi. Ακολουθεί το “Guitar duo melis” τη Δευτέρα 19/09 στην Παναγιά του Κάστρου με τους Susana Prieto και Αλέξη Μουζουράκη.

Στις 23/09 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου παρουσιάζονται έργα Χατζιδάκι και άριες από τον βαρύτονο Δημ. Τηλιακό και τον πιανίστα Δημ. Γιακά. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στον ίδιο χώρο στις 25/09 με τους Solisti Di Rerugia.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή