Γιορτές και έθιμα στα Μεσόγεια

Γιορτές και έθιμα στα Μεσόγεια

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμφαση στην προβολή και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Σφήττεια 2005» που διοργανώνει ο Δήμος Κορωπίου μέχρι και τις 24 του μήνα.

Στο Πνευματικό Κέντρο λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού και ζωγραφικού υλικού με θέμα τον μεσογείτικο γάμο. Παράλληλα, εκτίθενται έργα εξήντα δύο σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων από τη συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου. Αύριο Κυριακή στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου (στις 7.30 μ.μ.) ο συγγραφέας – λαογράφος Γιάννης Πρόφης θα δώσει διάλεξη με θέμα «Γαμήλια έθιμα του 19ου αιώνα στα Μεσόγεια».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η θεατρική παράσταση του Γιάννη Πρόφη «Μεσογείτικος Γάμος. Μια μουσικοχορευτική πανδαισία εμπνευσμένη από την παράδοση του τόπου μας» που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα (24/9) στο 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου (8 μ.μ.). H σκηνοθεσία και η μουσική σύνθεση είναι του Γιώργου Τσαγκάρη, τα σκηνικά και κοστούμια του Τάσου Ζωγράφου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Λάκης Χαλκιάς (ο τραγουδιστής), Γιάννης Ζουγανέλης (Βιτόρα του Γαμπρού) και Ειρήνη Γιαννούλα (Βιτόρα της Νύφης).

Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία του δήμου, το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου, το Σώμα Ελληνίδων Προσκόπων Κορωπίου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή