Μόργκενστερν στο Ηράκλειο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία και μοναδική βραδιά θα παρουσιαστεί μεθαύριο Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης (Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», 9 μ.μ.) η «Λυσιστράτη» του Μιχάλη Κακογιάννη, παράσταση που είδαμε την περασμένη άνοιξη στο Μέγαρο Μουσικής με πρωταγωνίστρια τη Μάγια Μόργκενστερν.

Η γνωστή ηθοποιός θα καλύψει όλους τους γυναικείους ρόλους, ενώ ο πολυβραβευμένος συμπατριώτης της Βλαντιμίρ Ιβανόφ θα ερμηνεύσει όλους τους ανδρικούς. H σχέση του Μιχάλη Κακογιάννη με την αριστοφάνεια Λυσιστράτη μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια, όταν στη Νέα Υόρκη με τη Μελίνα Μερκούρη την παρουσίασαν σε μια μεγάλη παραγωγή στο Μπρόντγουεϊ (1972) σε μουσική του τότε νεαρού συνθέτη Πίτερ Λινκ. H παράσταση ανεβαίνει φέτος με την ίδια μουσική, η γλώσσα είναι τα αγγλικά (ο ίδιος ο Μιχάλης Κακογιάννης εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει τη διασκευή, τα κείμενα και τους στίχους), τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ, τα τεχνικά εφέ και το βίντεο του Γιάννη Μάστορη, ενώ η μουσική επιμέλεια είναι του Αλκη Κόλλια. Βοηθός σκηνοθέτη η Γιολάντα Μαρκοπούλου. Συμπράττουν ακόμη οι Ειρήνη Καράγιαννη (τραγούδι), Νίκος Τουλιάτος (κρουστά), Σοφία Νοητή, Ιωάννα Βρακατσέλη, Λουκία Παλαιολόγου, Αγάπη Παπαμήτσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή