«Truly»: μια πανδαισία χρωμάτων

«Truly»: μια πανδαισία χρωμάτων

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ο νικητής είναι… ο Χριστόδουλος Παναγιώτου. Επειτα από μια μικρή στιγμή αδημονίας, ο Δάκης Ιωάννου ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη που κέρδισε το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ στην τελετή που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. O βενιαμίν της παρέας των φετινών υποψηφίων, είχε παρουσιάσει τη βίντεο – εγκατάσταση με τίτλο «Truly» όπου συνδύαζε νυχτερινά πλάνα από φωτισμένα συντριβάνια με εικόνες από τα ίχνη που αφήνουν τα αεροσκάφη στους αιθέρες. Χρωματική πανδαισία και ευχάριστη μουσική. Γεννημένος στην Κύπρο πριν από 27 χρόνια, με σπουδές στην Γαλλία και την Αγγλία, ο καλλιτέχνης έχει όλες τις αρετές της νέας γενιάς δημιουργών: νιώθει πολίτης του κόσμου, έχει άνεση με τα νέα τεχνολογικά μέσα, διαθέτει ορμή και δύναμη.

Η βραδιά της απονομής τα είχε όλα: οι νέοι εικαστικοί συνυπήρχαν στους χώρους του ΔΕΣΤΕ μαζί με μέλη της καλής κοινωνίας της Αθήνας, επιχειρηματίες, επιμελητές τέχνης, θεωρητικούς και διευθυντές μουσείων – όπως ο Νικολά Μπουριό διευθυντής του Palais de Tokyo – και φιλότεχνους. Τα φλας άστραφταν συνεχώς και τα μεζεδάκια εξαφανίζονταν από τους δίσκους. Οσοι δεν είχαν προλάβει να δουν την έκθεση έσπευδαν στα επάνω πατώματα, όπου παρουσιάζονταν τα έργα των υποψηφίων, για να διαπιστώσουν αν συμφωνούσαν με τις κρίσεις της επιτροπής.

Την παράσταση -αλλά όχι το βραβείο- έκλεψε το απορριμματοφόρο σε φυσικό μέγεθος του Poka Yio, το οποίο όχι μόνο αιωρούνταν από το ταβάνι, αλλά ήταν και καλυμμένο με σοκολάτα. Χρειαζόταν τεράστια προσπάθεια να το δεις χωρίς να λερωθείς με τόσο συνωστισμό. H έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι και τις 29/9. Εκτός από τον νικητή θα δείτε έργα των Κωστή Βελώνη, Στέφανου Τσιβόπουλου, Δημήτρη Φουτρή, Poka Yio και Ντόρας Οικονόμου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή