Ελληνες συνθέτες στην Οδησσό

Ελληνες συνθέτες στην Οδησσό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έργα τεσσάρων Ελλήνων συνθετών είναι οι πρωταγωνιστές της αποψινής συναυλίας που διοργανώνει το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στη Μεγάλη Αίθουσα Φιλαρμονικής στην Οδησσό. Υπό την διεύθυνση του Ιγκορ Σαβρούκ η Ορχήστρα Δωματίου της Φιλαρμονικής Οδησσού θα ερμηνεύσει συνθέσεις των Λεωνίδα Κανάρη («Ανατάσιμον»), Γιώργου Κουμεντάκη («Εκτός χρόνου»), Χρίστου Παπαγεωργίου («Τρίπτυχο», «Κοντσερτίνο για δύο πιάνα και ορχήστρα εγχόρδων») και Θεόδωρου Αντωνίου («Celebration VII»). H συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Εστία Συνθετών (ΚΕΣΥ).

«Πρόκειται για ένα σύνολο εξαιρετικών μουσικών πάρα πολύ προικισμένων και ιδιαίτερα εκπαιδευμένων, οι οποίοι, αν και νέοι ακόμα διαθέτουν θαυμάσια τεχνική», είπε για την Ορχήστρα Δωματίου της Φιλαρμονικής Οδησσού ο Ιταλός μαέστρος Giovanni Guerrieri αμέσως μετά τη συναυλία που έδωσε τον Μάρτιο του 2004.

H Ορχήστρα (η οποία ιδρύθηκε το 1995 από τον Γερμανό αρχιμουσικό Thomas Mandl) έχει συμπράξει με διακεκριμένους καλλιτέχνες, γνωστούς μαέστρους και σολίστ μεταξύ των οποίων οι Allin Vlasenko, Boris Bloch, Bernhard Wulff, Volodymyr Runchak, Lukas Borowicz κ.ά. Από το 1996 την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας ανέλαβε ο Ιγκορ Σαβρούκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή