Οι αλλες ταινιες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περπατώντας στο νερό» (***) H ισραηλινή Μοσάντ αναθέτει σε έναν εκτελεστή της να γίνει σκιά ενός νεαρού Γερμανού, εγγονού ενός ναζί εγκληματία πολέμου, που επισκέπτεται το Ισραήλ για να συναντήσει την ακτιβίστρια αδελφή του. O εκτελεστής παριστάνει τον ξεναγό· παγιδεύει με κοριούς το διαμέρισμα του νεαρού και σιγά σιγά μπαίνει στη ζωή του. H σχέση τους εξελίσσεται σε φιλική (από την πλευρά του Γερμανού, που είναι ομοφυλόφιλος, είναι έντονη η ερωτική επιθυμία) και στο τέλος λειτουργεί λυτρωτικά και για τους δύο. O Γερμανός αποκόβεται από το τραυματικό παρελθόν της οικογένειάς του και της χώρας του. O Εβραίος εκτελεστής ξεφεύγει από τις ενοχές και τα φαντάσματα που στοιχειώνουν τη ζωή του. Στον φόντο της ταινίας υπάρχουν και οι Παλαιστίνιοι «τρομοκράτες», όπως τους αποκαλεί ο Ισραηλινοαμερικανός σκηνοθέτης Εϊταν Φοξ.

Ως κατασκευή το «Περπατώντας στο νερό» είναι ένα στιβαρό δραματουργικά φιλμ, που ο σεναριακός άξονάς του μοιάζει με παραλλαγή του «Παχνιδιού των Λυγμών».

– «H κοιλάδα του πόθου» (*) Ενα μάλλον φιλόδοξο σχέδιο που κατέληξε σε χάος γιατί η σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Τζέικομπσον δεν έχει σαφή άξονα. Ενας παράξενος τυχοδιώκτης, που μοιάζει με καουμπόι μιας παρωχημένης εποχής, φτάνει σε μια μικρή πόλη και εισβάλλει στην προβληματική οικογένεια ενός χήρου δεσμοφύλακα. H νεαρή κόρη του τελευταίου, η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από τη σκιά του, ερωτεύεται τον κάουμποϊ. Παράλληλα, ο μικρός αδελφός της δένεται στενά μαζί του. Με Εντουαρντ Νόρτον, Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ, Ντέιβιντ Μορς.

– «Παρθένος ετών 40» (*) Ενας σαραντάρης, φοβικός με το σεξ, γίνεται κεντρικό πρόσωπο μιας παρέας ανδρών, που κάνουν το παν για να τον βοηθήσουν να βρει ερωτική σύντροφο. Κωμωδία, που παρά το χοντροκομμένο σεξιστικό χιούμορ της, είναι βαθιά πουριτανική. Γυρίστηκε από τον Τζαντ Απατόου.

– «Τρόμος στο Amityville» (*) Ταινία τρόμου γεμάτη κλισέ του είδους. Το φάντασμα ενός δολοφονημένου κοριτσιού έχει στοιχειώσει ένα παλιό σπίτι. Γυρίστηκε από τον Αντριου Ντάγκλας.

– Danny the dog» (*) Ενας Ασιάτης, ζωντανή φονική μηχανή που υπηρετεί σαν υπάκουος σκύλος έναν γκάνγκστερ, εξανθρωπίζεται χάριν της μουσικής και επαναστατεί. Με Τζετ Λι, Μπομπ Χόσκινς, Μόργκαν Φρίμαν. Γυρίστηκε από το Λουί Λετεριέ. Το σενάριο είναι του Λικ Μπεσόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή