Στη Ζάκυνθο για τον Δ.Σολωμό

Στη Ζάκυνθο για τον Δ.Σολωμό

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Διονύσιος Σολωμός και η Εθνική Τράπεζα συναντώνται στην πατρίδα του εθνικού ποιητή. Σήμερα στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου θα μιλήσουν οι Γιάννης Δεμέτης (διευθυντής του Μουσείου Σολωμού), Κατερίνα Τικτοπούλου (επιμελήτρια της έκδοσης των «Αυτογράφων»), Νικίας Λούντζης (συγγραφέας) και ο διευθυντής του MIET Διονύσης Καψάλης με θέμα «O Σολωμός και η Ζάκυνθος», στην εκδήλωση που διοργανώνεται στο νησί των Επτανήσων. Αφορμή για την εκδήλωση είναι τα 100 χρόνια παρουσίας της Εθνικής Τραπέζης στα Επτάνησα. Το ίδιο βράδυ στις 9 μ.μ. στο Λόφο του Στάνη ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει το έργο του «Προς τον κύριον Γεώργιον Δε Ρώσση» του Διονυσίου Σολωμού με τη Νανά Μπινοπούλου στο τραγούδι. Συμμετέχουν «Οι τραγουδιστάδες τσ’ «Αρέκιας»», με παραδοσιακά επτανησιακά τραγούδια.

«Ο Σολωμός του Νίκου Ξυδάκη ακούγεται σαν μια μοναχική φωνή που σ’ αγγίζει από την άλλη άκρη του χρόνου για να σε παραξενέψει με την τρυφερότητά της, για να σε ξενίσει με την οικειότητά της. Φτάνει ως εμάς εδώ σαν εκείνο το «ολίγο φως και μακρινό σε μέγα σκότος κι έρμο»», σημειώνει ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, στο κείμενο που συνοδεύει την καλαίσθητη ανακοίνωση της εκδήλωσης, για την οποία φρόντισαν τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Ζάκυνθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή